30 de març de 2020 30/3/20

La Regidoria d'Igualtat i la Policia Local d'Alcalà-Alcossebre posen en marxa una nova edició del curs de Defensa Personal Femenina

La Regidoria d'Igualtat i la Policia Local d'Alcalà-Alcossebre posen en marxa una nova edició del curs de Defensa Personal Femenina - (foto 1)
  • Se celebrarà els dissabtes a Alcalà i Alcossebre, des del mes de novembre fins a l'abril, de forma gratuïta i per a dones majors de 18 anys

MÉS FOTOS
La Regidoria d'Igualtat i la Policia Local d'Alcalà-Alcossebre posen en marxa una nova edició del curs de Defensa Personal Femenina - (foto 2)

La Regidoria d'Igualtat i la Policia Local d'Alcalà-Alcossebre posen en marxa una nova edició del curs de Defensa Personal Femenina, que tindrà lloc a partir del 16 de novembre a Alcossebre i del 30 de novembre a Alcalà i s'impartirà fins al mes de abril, en horaris de dissabtes de 10.00 a 12.30h. El curs està dirigit a dones majors de 18 anys i les sessions tindran lloc al CESAL d'Alcossebre i al CESAL d'Alcalà. La inscripció, totalment gratuïta, començarà a partir del 4 de novembre, a l'Ajuntament d'Alcalà i Oficines Municipals d'Alcossebre.

Aquesta és la tercera edició d'aquest curs que, en les seues anteriors convocatòries, va comptar amb més de 50 dones participants, que van rebre nocions bàsiques sobre arts marcials i per aprofitar les capacitats de cada dona i objectes quotidians per defensar-se. Els agents especialitzats de la Policia Local d'Alcalà-Alcossebre, que imparteixen les classes, expliquen que "se'ls ensenya a enfrontar-se a una agressió que resulta inevitable, cops bàsics de puny, de mà o de cama, luxacions bàsiques o localitzar punts dolorosos per l'agressor". També s'ensenya a com utilitzar les anomenades "armes de fortuna", és a dir, objectes quotidians que ens poden ajudar a repel·lir una agressió, com una bossa, un paraigua o qualsevol element del que puguem disposar.                                   

La regidora d'Igualtat, Marien Traver, destaca que "aquest curs no només ensenya a les dones a defensar-se sinó que també suposa una oportunitat per vèncer les pors i superar barreres que, per desgràcies, seguim patint les dones". Traver destacava "la col·laboració de la Policia Local d'Alcalà-Alcossebre, a l'hora de posar en marxa aquest tipus d'iniciatives, i el seu compromís sempre que es tracta d'atendre qüestions relacionades amb la violència de gènere i la igualtat".

Pujar