elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Reciclar per a ConserMar” arriba a Alcossebre de la mà de la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes

“Reciclar per a ConserMar” arriba a Alcossebre de la mà de la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes
  • Divendres 9 de juliol l'equip de “Reciclar per a ConserMar” s'instal·larà a la platja de les Fonts

  • Conscienciar als ciutadans sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges

MÉS FOTOS
“Reciclar per a ConserMar” arriba a Alcossebre de la mà de la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes - (foto 2)
“Reciclar per a ConserMar” arriba a Alcossebre de la mà de la Conselleria de Medi Ambient i Ecoembes - (foto 3)

Es tracta d'una acció promoguda per Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes, en col·laboració amb 22 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana, que té per objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus d'envasos generats a l'entorn de les platges.

Durant tot el matí l'equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s'acosten a un estand situat a la Platja de les Fonts. L'objectiu és informar els ciutadans de la importància de no abandonar els residus a les platges i realitzar una separació correcta d'aquests. A més, es resoldran possibles dubtes sobre on i com cal dipositar un determinat residu, fent possible el seu posterior reciclatge. Aquestes accions in situ permeten arribar al major nombre possible de veïns i conscienciar-los que l'acció de reciclar l'hem de realitzar en qualsevol situació i lloc.
Aquesta iniciativa té per objectiu fomentar entre els ciutadans la recollida selectiva de residus d'envasos generats a l'entorn de les platges (llaunes, briks, envàs de plàstic) i cridar l'atenció per a frenar la basuraleza, és a dir, l'abandó dels residus a les platges (littering). L'acció reforçarà la importància de la separació domèstica d'aquests residus i el seu dipòsit en els contenidors corresponents per a afavorir el seu reciclatge. Amb tot això, s'ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l'economia circular dels envasos.

En definitiva, es tracta d'Implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l'ús i el gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic. A través de la web www.reciclarparaconsermar.es es podrà conèixer el desenvolupament de la campanya i el dia en què l'equip visitarà cada platja.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, l'edil Juan Carlos Barceló, destacava que “a més dels esforços que puguem fer des de l'Ajuntament per a mantenir les nostres platges netes, és fundamental que els ciutadans s'impliquen per a reduir els residus i respectar el tresor natural que suposen les platges”.

Pujar