elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert vota en contra dels pressupostos del PP ja que “no afronten les necessitats reals al municipi”

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert vota en contra dels pressupostos del PP ja que “no afronten les necessitats reals al municipi”
  • El portaveu del grup municipal socialista qualifica de “ridícula” la partida de 20.000 euros per a sufragar les despeses derivades de la pandèmia, ja que “només enguany la despesa ha sigut de més de 300.000 euros”

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre ha votat en contra dels pressupostos proposats per l’equip de govern del Partit Popular al considerar que són uns conters que “no afronten de manera reial les actuals necessitats del municipi ni dels seus veïns i veïnes”. Així ho van manifestar en el debat dels pressupostos que va tindre lloc en l'últim ple en el qual el portaveu del PSPV-PSOE d'Alcalà de Xivert-Alcossebre, Joan Ronchera, va instar a l'alcalde del PP, Francisco Juan, al fet que “abandone el victimisme” respecte al Govern central, la Generalitat i la Diputació de Castelló i assumisca que la localitat “mai ha rebut tants diners de les administracions com ara”.

Ronchera va deixar clar que “la principal inversió que ha fet que els comptes s'incrementen en més d'un milió d'euros amb respecte l'any passat és, precisament, per la segona fase del Pla Edificant del Govern del Botànic per al CEIP La Mola”. En concret, la partida d'ingressos d'un total de 12,2 milions s'incrementa en 1,2 milions dels quals 1,1 milions són per a la reforma del col·legi. Així mateix, Ronchera qualifica de “ridícula” la partida de 20.000 euros per a sufragar les despeses derivades de la pandèmia, ja que “només enguany la despesa ha sigut de més de 300.000 euros”.

Entre els ingressos que el municipi rebrà d'altres administracions, Ronchera destaca els 17.000 euros del Pla d'Estat contra la Violència de Gènere; els 94.000 euros dels fons de cooperació de Generalitat Valenciana “que mai va posar en marxa el PP”; els 95.000 euros del fons de cooperació de la diputació “que també s'ha posat en marxa de la mà de José Martí”; els 123.000 del Pla 135; i els 182.000 euros del fons de cooperació municipal per a municipis turístics. “Les xifres són demolidores i declaratòries que amb governs socialistes el nostre municipi mai ha comptat amb tants fons com ara”, ha afegit.

Ronchera també ha criticat que la baixada de l'IBI “mai haja estat en el programa electoral del PP i tampoc en la seua política municipal, com ha quedat evidenciat en els comptes per a 2021. Per això, insistim que facen possible una rebaixa d'este impost —i també del ICIO—, ja que, després que des del grup municipal socialista s'haguera aconseguit que l'IBI baixara un 13%, la revisió cadastral encomanada per l'equip de govern del PP ha fet que esta mesura no s'haja pogut traduir en una baixada real”.

Quant a la partida de despeses, el portaveu del grup municipal socialista lamenta que s'haja retallat el pla d'ocupació en un 16% i en 30.000 euros la política de turisme, així com que no hi haja ni un euro per a assumptes tan importants com la rehabilitació d'habitatges del barri antic que “estan caient”, acabar amb la bretxa digital en les llars i ajudes per al comerç local.

Pujar