elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre presenta una moció per a instar al govern del PP a treballar envers la igualtat del col·lectiu LGTBI

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre presenta una moció per a instar al govern del PP a treballar envers la igualtat del col·lectiu LGTBI
  • Sara Cucala, regidora socialista, explica que “defensar els drets de les persones LGTBI, suposa defensar els drets humans”

El PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre presenta una moció per a instar al govern del PP a treballar envers la igualtat de les persones LGTBI. Sara Cucala, regidora socialista, explica que les institucions s’han d’implicar perquè “defensar els drets d’este col·lectiu, suposa defensar els drets humans”. Segons el Ministeri de l’Interior, al llarg dels últims anys, els delictes d’odi han augmentat quasi un 7%, d’estos, els que ataquen l'orientació sexual o la identitat de gènere suposen el 16,3% del total.  

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la Lesbofòbia, Homofòbia, Bifòbia i Transfòbia (LGTBIFòbia), com denominem a la discriminació, persecució, exclusió o fustigació basada en l'orientació sexual i la identitat de gènere respectivament, reconegut a Espanya l’any 2009. A més, este 17 de maig, es commemora que fa trenta-un anys que es va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut. Per tant, comenta Cucala, “és un dia per a lluitar i visibilitzar la discriminació que ha patit i continua patint el col·lectiu LGTBI”. 

Tot i que la igualtat formal de les persones LGTBI està garantida per l’ordenament jurídic del nostre territori en la llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI, explica la regidora socialista, “les dades demostren que la igualtat real encara podem i devem millorar-la”. Així doncs, “des del PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre instem a les institucions a continuar treballant com a administració local per a  garantir-la. Al cap i a la fi, és la nostra labor defensar els drets de les persones LGTBI, perquè suposa defensar els drets humans”, remarca Cucala.

Des del Grup Municipal Socialista asseguren que són “conscients que aconseguir un dret en molts casos no és consolidar-lo, i per això hem de continuar reivindicant sense oblidar que la lluita segueix, més en estos moments en què les polítiques de la ultradreta han entrat en les nostres institucions i s'han convertit en altaveus de l'odi cap a les persones LGTBI i molts altres col·lectius”. A més, “la pandèmia ha agreujat problemàtiques ja existents del col·lectiu LGTBI, sobretot entre les persones més joves quan dins de les seues llars no respecten la seua orientació sexual i ha augmentat sentiment de soledat no desitjada en un col·lectiu que viu ja de per si mateix en soledat de manera considerable”, lamenta Sara Cucala.

En esta línia, assegura la regidora, “PSPV-PSOE d’Alcalà de Xivert-Alcossebre es compromet a impulsar campanyes de sensibilització i a promoure mecanismes de suport i respecte”. A més, afig, “instem al govern del Partit Popular a implementar un pla de diversitat al municipi, a formar al personal de l’Ajuntament i de la Policia Local en matèria de diversitat i a elaborar un protocol d’actuació que facilite, en l’àmbit de les competències municipals, el canvi de nom a persones trans en tota la documentació municipal concorde a la llei, entre d’altres”. 

“Com a partit socialista, no permetrem ni un pas arrere en estos drets que, recordem, són drets humans. No hem d'oblidar que les persones LGTBI continuen sent perseguides amb penes de presó en més de 70 països, i fins i tot, amb pena de mort en més de 6 d'ells. Enfront esta LGTBIfòbia d'estat, el nostre municipi demostra el seu respecte i compromís amb la diversitat i els drets humans”, sentencia Cucala. 

Pujar