elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE d'Alcalà de Xivert-Alcossebre fa balanç de dos anys d'una oposició útil pensant en el benestar de la ciutadania davant la improvisació del PP

El PSPV-PSOE d'Alcalà de Xivert-Alcossebre fa balanç de dos anys d'una oposició útil pensant en el benestar de la ciutadania davant la improvisació del PP
  • El portaveu municipal, Joan Ronchera, es marca com a objectiu seguir treballant en una alternativa real front a la falta de projecte del govern municipal del PP

El PSPV-PSOE d'Alcalà de Xivert-Alcossebre fa balanç dels dos anys d'oposició constructiva en els que ha treballat perquè es porten a terme projectes de futur i benestar per a la ciutadania. Un treball intens i costos que, segons el grup municipal socialista, ha hagut de fer front a la falta d'iniciativa del govern municipal del PP, encapçalat per l’alcaldes Francisco Juan, que s'ha dedicat a improvisar, arribant tard a tots els problemes.

El portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, ha valorat les importants inversions que han arribat al municipi durant aquests dos anys en els quals ha rebut més inversions que mai des de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, afirmant que "el socialisme li senta bé al nostre municipi". Entre d'altres, el grup municipal socialista ha destacat la inversió de 3,4 milions d'euros del Pla Edificant, el finançament del centre de dia i nit per part de la Generalitat que ascendeix a 494.067 euros i l'aportació del Fons de Cooperació Municipal amb 469.790 euros, una aportació, aquesta última, amb la que mai va complir la Generalitat del PP i que ve marcada per l'estatut d'autonomia. A més d'una forta aposta pel finançament dels Serveis Socials per part de la Diputació i la Generalitat: més de 600.000  euros en dos anys. Per aquest motiu, els socialistes d'Alcalà-Alcossebre han criticat el discurs "victimista" del govern municipal del PP.

Des del PSPV-PSOE d'Alcalà-Alcossebre també han destacat que són una "oposició constructiva" i tenen un projecte de futur per al municipi. Algunes de les línies d'actuació d'aquest projecte són la millora en l’ambit educatiu, amb la creació d'escoles infantils, el bono material escolar, el bono transport, el servei de menjador en l'escola d'estiu o beques per a universitaris i estudiants de formació professional.

Però han ressaltat també propostes en matèries com el desenvolupament econòmic, amb la reducció de l'IBI i ajudes directes a empreses i comerços locals; l'urbanisme, amb la il·luminació en la carretera i la pavimentació de les voreres de Las Fuentes o l'asfaltatge de camins de Capicorb; o en matèria d'igualtat, amb mocions per tal de promoure mesures fermes contra la LGTBI-fòbia, la violència de gènere i contra el tràfic de persones i la prostitució.

Ronchera ha afirmat, sobre les propostes que el grup municipal socialista ha fet al consistori, que "el PP prefereix retardar i deixar perdre iniciatives importants per al futur per tal de no donar cabuda a propostes de l'oposició, amb conseqüències clares per a la ciutadania”.

Per aquest motiu, des del PSPV-PSOE d'Alcalà-Alcossebre han afirmat que "el Partit Popular no té un projecte global, i treballa a base d'improvisacions", i han afegit que "ha fet una mala gestió dels serveis bàsics per a la ciutadania, amb un ordre de prioritats més que qüestionable". A més, han ressaltat que el govern del PP ha incomplit tot allò que va assegurar a l'inici de la legislatura i ha intentat silenciar a l'oposició, arribant a mentir en el cas sobre la gestió de l'educació de 0 a 3 anys en la localitat i pel que el grup socialista ja ha demanat la seua dimissió.

Pujar