26 de novembre de 2020 26/11/20

El PSPV d'Alcalà demana estendre les ajudes al transport a més usuaris i al bitllet del bus

El PSPV d'Alcalà demana estendre les ajudes al transport a més usuaris i al bitllet del bus - (foto 1)
  • El portaveu socialista, Joan Ronchera, valora que el PP rectifique després de negar fins a tres vegades la proposta socialista de crear el bo de transport, però assegura que és insuficient

El Grup Municipal Socialista d'Alcalà ha donat suport a la creació d'una línia d'ajudes econòmiques dirigides a estudiants per a l'ús del tren a joves de residents en Alcalà-Alcossebre i que cursen estudis reglats fora del municipi. El portaveu socialista, Joan Ronchera, valora la rectificació del PP que durant el passat mandat va rebutjar fins a tres ocasions la proposta socialista d'impulsar un bo de transport, però insisteix que és una mesura “insuficient” i demana que s'amplien a més usuaris i al bitllet del bus. 

Ronchera ha assegurat que “aquest canvi de postura dels populars és benvinguda” i anima al Govern de Francisco Juan Mars al fet que continue “avançant en mesures que potencien l'ús del transport públic”. Per aquest motiu, des del Grup Municipal Socialista insten a l'Executiu local a estendre aquestes ajudes “perquè arriben a més usuaris i també s'apliquen en altres mitjans de transport, com l'autobús”. 

En aquest sentit, el portaveu socialista explica que la línia d'ajudes aprovada es dirigeix exclusivament a estudiants “pel que es deixa fora a bon nombre d'usuaris que, per motius laborals o d'atenció sanitària, utilitzen el transport públic, tant el tren com l'autobús”. Per aquest motiu, el PSPV insta que s'amplien les ajudes a aquest tipus d'usuaris i que incloga la bonificació a altres mitjans de transport com l'autobús. 

Finalment, el regidor socialista també s'ha mostrat sorprés per la referència a una suposada consulta pública entre potencials usuaris. “La realitat és que aquest anunci es va penjar en algun apartat de la seu electrònica però no se li va fer difusió i, per tant, ningú va participar. Ens sembla un fet lamentable i més quan en aquesta legislatura l'alcalde ha creat una delegació de participació ciutadana”. Ronchera anima al PP que “es prenga de debò la participació”.

Pujar