elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV d’Alcalà i Alcossebre reclama canvis en les ajudes a la contractació de veïns i veïnes “perquè no funcionen”

El PSPV d’Alcalà i Alcossebre reclama canvis en les ajudes a la contractació de veïns i veïnes “perquè no funcionen”
  • El portaveu socialista, Joan Ronchera, demana a l’equip de govern que reflexione sobre els motius de la falta d’interés de les empreses després que només s’hagen concedit subvencions per valor de 375 euros des de 2018

El PSPV d’Alcalà de Xivert i Alcossebre reclama canvis en l’ordenança que regula la concessió d’ajudes al foment de la contractació “perquè no funcionen”. El portaveu socialista a l’Ajuntament, Joan Ronchera, apunta que des de 2018 només s’han atorgat 375 euros en beneficis fiscals a negocis locals. “Una quantitat”, considera, “irrisòria”.

“En el trienni 2019-2021 no s’ha aprovat cap subvenció a cap companyia per al foment del treball al nostre municipi”. Ronchera considera que cal reajustar la norma “per a posar-ho més fàcil a les empreses que aposten per sumar ‘gaspatxers’ als seus equips de treball” i ampliar la difusió de les ajudes. Els canvis, però, serien més amplis. D’acord al regidor, aquests també haurien d’incloure l’adaptació del text a la nova tipologia de contractes marcada per la reforma laboral. “L’Ajuntament ha tingut temps per a reflexionar per què les empreses no s’interessen per les rebaixes fiscals per a la contractació de persones del nostre poble, però ha decidit no fer-ho. Els convidem a que ho facen”.

L’edil socialista lamenta que, amb tot això, “les partides pressupostades acaben perdudes en el romanent i que no revertisquen en llocs d’ocupació per al nostre veïnat”.

Pujar