elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La primera fase del bulevar Alcalà-Alcossebre ja està finalitzada i s’ha obert al trànsit

La primera fase del bulevar Alcalà-Alcossebre ja està finalitzada i s’ha obert al trànsit
  • L’obra, recomanada en el PMUS i el Pla Reviu,  ha estat finançada a travès del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins, amb fons europeus

MÉS FOTOS
La primera fase del bulevar Alcalà-Alcossebre ja està finalitzada i s’ha obert al trànsit - (foto 2)

Una altra de les gran obres finançades amb fons europeus Next Generation al municipi d’Alcalà-Alcossebre, la primera fase del bulevar entre els dos nuclis acaba de finalitzar-se i avui 21 de juny s’ha obert al trànsit. Aquesta obra suposa l'inici de la connexió viària entre Alcalà i Alcossebre en la seua primera fase des del camí Sant Miquel. Ha comptat amb un pressupost de 349.768 euros a través del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins de la Comunitat Valenciana amb càrrec al fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.  S’ha construït un vial que promou la mobilitat sostenible, amb espai reservat per a vianants en forma de vorera i un altre carril per a bicicletes, a més de l’espai corresponent per a vehicles. El principal objectiu de l'obra és aportar una nova zona per a ús de vianants i ciclistes i millorar la comunicació entre tots dos nuclis de manera segura. S’han incorporat espais de vegetació i mobiliari  urbà, ubicat en zones de descans. A més, per a il·luminar-lo s’han optat per faroles solars que resulten eficients energèticament.

Aquest projecte es trobava reflectit com a prioritari tant en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) com en el Pla REVIU per a la revitalització del nucli d'Alcalà. L'Alcalde Francisco Juan ha assenyalat “la importància de treballar intensament perquè arriben al nostre municipi inversions d'altres administracions ja que els recursos amb els quals comptem, a nivell local, són limitats i quan parlem de projectes tan importants com aquest és necessari comptar amb la participació d'altres institucions, com en aquest cas la Unió Europea”.

Pujar