20 de setembre de 2020 20/9/20

Presenten el Congrés Internacional d'Art i Cultura del Bonsai Sakka Ten

Presenten el Congrés Internacional d'Art i Cultura del Bonsai Sakka Ten  - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert ha acollit avui la presentació del Congrés Internacional d'Art i Cultura del Bonsai Sakka Ten que se celebrarà del 2 al 4 de novembre a l'Espai d'Oci d'Alcalà. L'acte està organitzat per la Nippon Bonsai Sakka Kyookai Espanya i l'associació Lo Bonsai Gaspatxer, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre. Els actes començaran el divendres 2 de novembre, a partir de les 20.00h, amb la inauguració del Congrés, en una recepció oficial que tindrà lloc a la Casa de la Cultura d'Alcalà. Els dies 3 i 4 de novembre tindran lloc els tallers i demostracions de tècnica a càrrec d'especialistes europeus i dels mestres japonesos Minoru Akiyama i Tomio Yamanda, president de la Nippon Bonsai Sakka Kyookai i considerat un dels principals especialistes de tot el món en l'art del bonsai. També hi hauran demostracions d'arts marcials, tasts de sake i conferències sobre la filosofia japonesa, així com una fira en la qual es podran adquirir complements i instruments relacionats amb l'art del bonsai.

    Un dels atractius més destacats serà poder veure l'evolució d'alguns dels bonsais exposats, amb codis QR a través dels quals s'accedirà a fitxes amb imatges de com han anat transformant-se. Es podrà accedir a l'exposició i fira, ubicades a l'Espai d'Oci, pagant un preu simbòlic d'entrada de 2 euros per als dos dies.

    El president de Lo Bonsai Gaspatxer, Xavi Espallergues, ha destacat que "es podran veure peces úniques de bonsais, procedents d'Itàlia, Alemanya o Suïssa, que busquen sobretot la bellesa i no guanyar un concurs". L'Alcalde Francisco Juan ha assenyalat que "des del primer moment que se'ns va plantejar acollir i col·laborar amb aquest esdeveniment internacional, a l'Ajuntament no ho vam dubtar i pensem que és un honor que se celebre al nostre municipi i que puguem acollir als participants ja les persones que estiguen interessades en visitar-lo".

    Pujar