elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre sol·licita que fons europeus de recuperació puguen destinar-se a la regeneració i protecció del litoral de la localitat

L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre sol·licita que fons europeus de recuperació puguen destinar-se a la regeneració i protecció del litoral de la localitat

    L'Alcalde d'Alcalà de Xivert, Francisco Juan, s'ha dirigit per escrit a la Direcció General del Ministeri de Transició Ecològica per a sol·licitar que es tinga en compte que els nous Fons Europeus per a la Recuperació puguen destinar-se a actuacions de regeneració i protecció de la costa que incloguen la costa de Alcossebre. El Pla de Recuperació Econòmica, Transformació i Resiliència, que suposarà l'arribada a Espanya de 140.000 milions d'euros en inversions, contempla la preservació de l'espai litoral i els recursos hídrics com un dels seus reptes i objectius. “Aprofitar aquests aquests fons europeus en una actuació global per a les nostres costes pot suposar una oportunitat històrica per a preservar el nostre litoral, que supose la solució definitiva a la contínua deterioració de la nostra costa i evite que cada any haja d'actuar-se de nou reparant infraestructures, el que suposa un malgaste constant de recursos econòmics i materials”, ha destacat l'Alcalde.

    En la missiva, Juan recorda als responsables del Ministeri que la costa de Alcossebre pateix un estat precari, en molts dels seus punts, degut a l'efecte dels temporals continus. Pèrdua de la superfície d'arena, deteriorament de zones de pas o trencament i despreniment de paviment són alguns dels problemes que es produeixen reiteradament. Aquesta situació s'ha posat en coneixement del Servei Provincial de Costes de manera reiterada i fins i tot, al gener d'enguany, la corporació municipal va aprovar una declaració institucional sol·licitant al Govern central que actuara amb urgència redactant i executant un pla de protecció i regeneració de la costa d’Alcossebre. Però no s’ha produït cap reacció al respecte per part del Govern.

    “Està vist que el nostre cas forma part d'una problemàtica que afecta a tota la costa de Castelló, que està sent ignorada pel Govern d'Espanya de manera sistemàtica. Per això, amb entrada de fons europeus, pensem que el Govern ja no té excusa per a invertir a preservar el nostre litoral. Per al nostre municipi és fonamental, tant a nivell mediambiental com turístic”, ha insistit l'Alcalde.

    Pujar