elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament projecta una gran zona verda i lúdica en l'entrada sud d'Alcalà

L'Ajuntament projecta una gran zona verda i lúdica en l'entrada sud d'Alcalà
  • Francisco Juan: “És un projecte molt il·lusionant, que respon a les peticions dels veïns i que ens permetrà comptar amb un espai pensat per a tota la població, des de xiquets a majors, i per a posar en valor l'entrada sud del nucli”

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre treballa en el projecte de construcció d'una gran zona verda i espai lúdic en el camí Ferrocarril, al costat del camp de futbol municipal, en l'entrada sud del nucli urbà d'Alcalà. L'objectiu és crear un gran espai de convivència que comptaria amb un parc amb jocs infantils, recorreguts ajardinats, zona de descans i pèrgoles, circuit amb aparells biosaludables, zona per a mascotes i de picnic. Pel que fa a la construcció, s'optaria pel predomini de la jardineria sobre el paviment, un recorregut formigonat, zones de terra compactada i cautxú per a les zones infantils que ocuparien més de 600 metres quadrats. La gran extensió de la zona permet apostar per la plantació d'espècies tradicionals mediterrànies, propiciant així que es convertisca en un pulmó verd dins del nucli urbà. Actualment, part de la zona es destina a aparcament i es reservarà un espai perquè es puga continuar dedicant a aquest ús. Per part dels Serveis Tècnics Municipals s'ha considerat que la ubicació és òptima en ser accessible a peu des del nucli urbà d'Alcalà i ser compatible el seu ús amb el de zona verda.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “els veïns de la localitat ens demanaven un espai d'aquestes característiques, en el qual poder passar temps lliure i que es convertisca en un pulmó verd dins del nucli urbà. És un projecte il·lusionant que obrirà moltíssimes possibilitats per a la seua utilització i que aposta clarament per reactivar Alcalà”. Un altre punt a favor de l'actuació és que suposarà la posada en valor de l'accés sud de la localitat i que pot suposar un focus d'atracció no sols per a veïns d'Alcalà sinó també per als del nucli de Alcossebre o de municipis pròxims.

El ple va aprovar ahir una modificació de crèdit per la qual es dota pressupostàriament aquest projecte, amb un cost de 205.000 euros. El punt es va aprovar amb els vots a favor de Partit Popular, Ciutadans i Compromís i l'abstenció del Partit Socialista.

Pujar