elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ultima amb Costes la reparació de danys del temporal Filomena en el front litoral

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ultima amb Costes la reparació de danys del temporal Filomena en el front litoral
  • El Servei Provincial de Costes repararà de manera imminent la passarel·la d'accés a la platja Romana però, des del consistori, reclamen que es repare també l'espigó de la platja de les Fonts i l'entorn del riu San Miquel

L'Alcalde Francisco Juan i el regidor de Serveis, Juan Carlos Barceló, s'han reunit avui amb tècnics del Servei Provincial de Costes per a ultimar l'inici imminent dels treballs per a reparar la passarel·la d'accés a la platja Romana, que va quedar danyada després del pas del temporal Filomena, el mes de gener passat. Juan ha explicat que “haviem mantingut diverses reunions sol·licitat la reparació urgent i ens han comunicat que els treballs començaran en breu i que a mitjan juny estaran finalitzats”. Garantir l'ús de la passarel·la és fonamental ja que és un dels principals accessos a la platja i el pas que condueix a la zona habilitada per a persones amb mobilitat reduïda.

Queden pendents de reparar altres zones que també van patir els danys provocats pel temporal com l'espigó de la platja de les Fonts o el camí L’Atall, en la zona de la desembocadura del riu San Miquel. “Esperem que, finalment, des del Ministeri s'autoritze la dotació econòmica necessària perquè a  que eixes reparacions puguen realitzar-se i que el nostre litoral estiga en les millors condicions”, ha assenyalat l'Alcalde.

Cal recordar que fa unes setmanes, l'Alcalde es va dirigir per escrit a la Direcció General del Ministeri de Transició Ecològica per a sol·licitar que es tinga en compte que els nous Fons Europeus per a la Recuperació puguen destinar-se a actuacions de regeneració i protecció de la costa que incloguen la costa de Alcossebre. “Aprofitar aquests aquests fons europeus en una actuació global per a les nostres costes pot suposar una oportunitat històrica per a preservar el nostre litoral, que supose la solució definitiva a al deteriorament de la nostra costa i evite que cada any haja d'actuar-se de nou reparant infraestructures, el que suposa un malgaste constant de recursos econòmics i materials”, destacava.

Pujar