elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre treballa en la integració de joves migrants de la localitat

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre treballa en la integració de joves migrants de la localitat
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre treballa en la integració de joves migrants de la localitat
  • A través del taller impartit des de de l'Oficina Municipal Pangea en col·laboració amb l'IES Serra d’Irta i amb suport a nivell lingüístic, social i cultural

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre continua apostant per accions que fomenten la integració i adaptació de persones migrants que resideixen en el municipi. Avui s'ha realitzat la primera sessió del taller “Adaptació i integració del nouvingut”, que imparteix la mediadora intercultural de l'Oficina Municipal Pangea, en coordinació amb l'IES Serra d’Irta. El taller s'imparteix en el mateix centre, de manera setmanal, durant el curs escolar, d'octubre a maig i en horari lectiu.

L'alumnat migrant nouvingut, derivat per part de l'equip docent de l'institut, es beneficiarà d'aquest taller que té com a objectius principals treballar l'acolliment, l'adaptació i la integració, a més de suposar una important ajuda a nivell lingüístic, social i cultural. D'altra banda, també podran participar aquell alumnat que, fins i tot residint des de fa més temps en el municipi, necessiten reforç en aquests aspectes.

Les regidores de Benestar Social, Melina Fradejas, i d'Educació, Selene Blázquez, han assistit avui a la jornada inaugural del taller. Fradejas destacava que “és molt important comptar amb aquest programa a nivell educatiu, ja que és molt positiu i beneficiós per a l'alumnat nouvingut, ajudant-los en la seua adaptació i integració, a més de motivar-los a nivell acadèmic” i ha ressaltat “la contínua col·laboració entre l'Ajuntament, en aquest cas l'Oficina Municipal Pangea, i l'IES Serra d’Irta”.

Pujar