elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre planteja noves solucions tècniques per garantir la qualitat mediambiental de la platja de les Fonts

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre planteja noves solucions tècniques per garantir la qualitat mediambiental de la platja de les Fonts
  • Avui s'han presentat diferents alternatives als grups municipals i Associació d'Empresaris d'Alcalà-Alcossebre

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre planteja noves solucions tècniques per garantir la qualitat mediambiental de la platja de les Fonts - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre planteja realitzar una actuació tècnica d'envergadura que puga posar solució als episodis de contaminació, per elevades concentracions d'E.coli, a la platja de Les Fonts, durant els estius de 2017 i 2019. Per part de l’Ajuntament, s'han realitzat accions d'inspecció i control, tant de la xarxa de sanejament com d'edificis, comunitats de propietaris, etc. però no s'ha pogut determinar encara l'origen del focus. També s'han seguit realitzant diferents actuacions de renovació de clavegueram a la zona de les Fonts però l'índex variable de la contaminació i el fet que provinga directament de la surgència natural sud -el recorregut és difícil de localitzar i analitzar-compliquen trobar la causa directa i el seu origen. "Tots els tècnics coincideixen a assenyalar que trobar l'origen és molt complicat i que podriem examinar pam a pam la xarxa de sanejament i renovar-la i no solucionar el problema. Per això, per evitar que es torne a produir un nou episodi de contaminació, recollim una idea que ja se'ns va expressar per part dels empresaris turístics i hem demanat als tècnics que ens diguen quines alternatives tenim ". Aquestes alternatives s'han presentat avui davant els grups municipals i representants de l'Associació d'Empresaris d'Alcalà-Alcossebre.

Per part dels tècnics, s'han presentat tres possibles solucions: la recollida i tractament de les aigües procedents de la surgència sud instal·lant una arqueta subterrània des de la qual confinar les aigües i portar-les a la xarxa de sanejament. En segon lloc, construir una piscina ovoïdal als voltants de l'espigó sud -amb tractament estètic a base de pedres d'esculleres i elements que impedisquen l'accés banyistes- i sotmetre a les aigües a un tractament de desinfecció i UV, per a posteriorment anar parar a la mar. I, finalment, construir dues piscines, en aquest cas una per a la surgència sud i una altra per seguir el mateix sistema, amb les surgències centre i nord.

Amb qualsevol d'aquestes alternatives, s'evitaria haver de recórrer a la solució d'urgència adoptada en 2017 i 2019, que és la instal·lació d'una bassa provisional a la platja des de la qual recollir l'aigua i bombar-la a la xarxa de sanejament.

S'ha instat a tots els grups municipals de la corporació a realitzar les seues propostes i suggeriments, davant aquest informe previ i el proper pas serà demanar una reunió al Servei Provincial de Costes per exposar-los aquestes possibles actuacions ja que, en cas de realitzar-les, hauria de ser necessàeia l'autorització d'aquest organisme.

L'Alcalde Francisco Juan ha insistit que "seguirem investigant per trobar per què es produeix la contaminació però, amb aquestes solucions, evitem que l'aigua arribe al mar i que s'haja de tancar la platja i tota la repercussió negativa que això comporta al nostre sector turístic "i concloïa explicant que" un cop se'ns donen les autoritzacions corresponents, buscarem ajuda per al finançament, per part d'altres administracions ".

Pujar