30 de març de 2020 30/3/20

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre incorpora el servei d'assessoria jurídica per a Serveis Socials

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre incorpora el servei d'assessoria jurídica per a Serveis Socials - (foto 1)
  • Els ciutadans i ciutadanes que ho sol·liciten podran rebre assessorament sobre conflictes familiars, delictes relacionats amb menors, drets sociolaborals, desnonaments o refinançament de deutes hipotecaris

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha incorporat la figura d'assessor jurídic que prestarà els seus serveis en l’Equip d'Atenció Primària Serveis Socials municipals, dins de la implantació del nou model social bàsic i a través de la subvenció atorgada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Dins dels aspectes que tractarà aquesta figura, es troben assessorar i donar orientació en l'àmbit jurídic en conflictes familiars -assessorament en separacions, divorcis, execucions d'impagaments de pensions o incompliments del règim de visites o custòdies; incapacitacions judicials, tuteles, nomenaments de tutors, drets i drets dels tutors,  etc.; infància i adolescència -menors víctimes, infractors, situacions de desprotecció-, tramitació i sol·licitud d'advocats d'ofici; drets sociolaborals -atur, subsidi, cobraments indeguts, recursos, etc.- habitatge -contracte de lloguer, desnonaments, impagament de la renda, refinançament de deutes hipotecàries-. I, en general, qualsevol tema que, des de l'Equip d'Atenció Primària, es considere necessari intervenir.

El servei el presta l'assessora jurídica Ascensión Barreda Giner, amb àmplia experiència en assumptes de família i dret civil. Les tasques de l'assessora se centraran a assessorar i orientar els ciutadans sobre les possibilitats que la llei ofereix, no suposarà realitzar funcions d'advocada i representació en processos judicials. Qualsevol persona interessada en comptar amb aquest assessorament, ha de sol·licitar-lo cita prèvia a les oficines de Serveis Socials, a el telèfon 964 15 71 50.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Marien Traver, ha destacat la importància d'aquest nou servei ja que "pot aclarir molts tràmits per a veïns i veïnes que han de comptar amb un assessorament jurídic davant de qualsevol problema que se’ls ha presentat "i destacava que" amb aquesta nova figura, els nostres Serveis Socials Municipals ja compten amb un servei integral d'atenció als ciutadans i d'ajuda i suport davant qualsevol situació de desemparament o problemàtica social o legal ".

Pujar