elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre i FACSA continuen el pla de millora de la xarxa d'aigua potable del municipi

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre i FACSA continuen el pla de millora de la xarxa d'aigua potable del municipi
  • Es renovaran més de 3 quilòmetres de canonades i s'instal·laran 200 escomeses noves en habitatges

Alcalà-Alcossebre continua treballant en la millora i modernització de la xarxa d'aigua potable. A través de l'empresa concessionària de la gestió, FACSA, s'estan fent treballs de millora de la xarxa de conduccions, que es prolongaran fins a final d'any i que suposaran la renovació de més de tres quilòmetres de canonades i la instal·lació de més de 200 noves escomeses en habitatges. Aquestes obres s'han planificat en dues fases: una inicial en el nucli d'Alcalà, que ja s'està realitzant, i una segona en el nucli d'Alcossebre. Entre altres avantatges, a més d'evitar possibles avaries, aquesta actuació reportarà importants beneficis en la qualitat del servei d'aigua als veïns i veïnes, ja que optimitzarà el rendiment de la xarxa i limitarà al màxim les pèrdues d'aigua en les xarxes de proveïment, repercutint directament a afavorir la cura del medi ambient.

Les actuacions a Alcalà consisteixen en la renovació de la xarxa dels carrers La Foia, Carrascal, Verge dels Dolors,  Santa Llúcia, Veracreu, Doctor Seguer, Ricardo Albalat, Eres i Sant Joan, per conduccions de 75 mm fins a 160 mm de polietilè. Quant a la renovació de xarxa d'Alcossebre, s'actuarà en Camí l’Atall i carrer Aralar després del període estival, substituint les actuals conduccions de PVC per conduccions de 110 mm i 315 mm de polietilè.

A més, aprofitant l'actuació sobre les voreres, FACSA  està renovant els passos de vianants adaptats, la qual cosa permetrà dotar a aquests carrers de mesures inclusives de seguretat viària per a la ciutadania. També s'estan ampliant voreres en diversos punts.

L'Alcalde Francisco Juan, que va realitzar una visita d'obra acompanyat pel cap de servei, Manuel Segarra, destacava que "els treballs de millora i renovació de la xarxa d'aigua potable són constants i es realitzen tots els anys, assegurant un funcionament òptim i adaptar-nos a paràmetres de sostenibilitat ambiental".

Amb la finalitat de minimitzar l'impacte dels treballs sobre el trànsit rodat i evitar molèsties a veïns i vianants, l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert, juntament amb la Policia Local i FACSA han establert un pla especial per a coordinar les actuacions.

Pujar