elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dona continuïtat a les accions de prevenció enfront de l'assetjament escolar

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dona continuïtat a les accions de prevenció enfront de l'assetjament escolar
  • La Unitat de Menors de la Policia Local realitza xerrades en l'IES Serra d’Irta i CEIPs de la localitat i es dona difusió al “Manual Pràctic contra l'assetjament escolar” editat des del consistori

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre continua realitzant diverses accions per a prevenir i actuar enfront de l'assetjament escolar, de manera conjunta amb els centres educatius per a facilitar-los que tinguen eines contra aquesta mena de conductes. Durant tot el curs, a través de la Unitat de Menors de la Policia, es continuen desenvolupant xerrades per a prevenir i conscienciar contra la violència escolar i evitar així l'assetjament tant en l'IES Serra d’Irta com en els centres d'Infantil i Primària.

A més, es continua donant difusió al "Manual pràctic contra l'assetjament escolar" editat des de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre perquè servisca com a ajuda a les famílies i els centres educatius de la localitat ja que conjumina informació i consells sobre com actuar davant aquesta mena de conflictes, tant en l'àmbit escolar com en el familiar. Aquest manual aborda aspectes d'importància com saber detectar quan s'està produint un assetjament escolar, per què hi ha nens o nenes què assetgen a uns altres, com descobrir si un nen o nena està sent víctima de maltractament i què es pot fer sobre aquest tema o què poden fer els progenitors si pensen que són els seus fills i filles els que estan assetjant. També s'intenten desmuntar una sèrie de falses creences que existeixen entorn del maltractament escolar i que, segons els especialistes, cal desmitificar i es faciliten telèfons d'ajuda davant l'assetjament escolar. El manual està disponible a l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert, les Oficines Muncipales de Alcossebre, les Dependències Policials i en els centres educatius.

La regidora de Policia i Educació, Selene Blázquez, ha destacat que “avui 2 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'assetjament escolar però, a través de les accions que desenvolupem durant tot l'any, des de l'Ajuntament tenim clar que la prevenció i la conscienciació són fonamentals perquè cada vegada haja menys casos d'assetjament, en l'entorn educatiu i social”.

Pujar