27 de novembre de 2020 27/11/20

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre demana llum verda per a un nou centre d'interpretació al Parc Natural Serra d'Irta

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre demana llum verda per a un nou centre d'interpretació al Parc Natural Serra d'Irta - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha tornat a reiterar davant la Generalitat Valenciana el seu oferiment de cedir un terreny municipal per ubicar un nou centre d'interpretació del Parc Natural de la Serra d'Irta i ha demanat que s'inicien els tràmits per fer-ho possible. Els primers contactes entre l'Ajuntament i la direcció del parc, respecte a aquest tema, es remunten a l'any 2016. Al novembre de 2017 es va produir una reunió a l'Ajuntament d'Alcalà, a la qual va assistir el director general de Medi Natural, Antoni març , en la qual va veure amb bons ulls la proposta de l'Ajuntament, per la bona localització del terreny -en l'entrada del parc per la costa d’Alcossebre-, fàcil accessibilitat i possibilitat d'aparcar vehicles. A més, es van tractar diverses fórmules per dur endavant el projecte, com la cessió del terreny per part de l'Ajuntament i la construcció a càrrec de la Generalitat Valenciana.

    En haver transcorregut pràcticament un any i mig i no rebre cap indicació al respecte, des de l'Ajuntament s'ha reiterat per escrit l'oferiment i s'ha sol·licitat que "ens comuniquen si l'interès contínua per part de la Generalitat Valenciana i, si és així, que comencen els tràmits per fer-ho possible el més prompte possible ".

    L'Alcalde Francisco Juan ha recordat que "aquest terreny de propietat municipal és ideal per acollir un nou espai interpretatiu i de recepció de visitants del Parc Natural i, de fet, ja es va adquirir en els anys 2000 amb aquest fi" i insistia que "per part de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, donarem totes les facilitats perquè aquest nou centre d'interpretació, que suposaria donar-li un valor afegit al Parc en el nostre terme municipal, siga una realitat. Només esperem que la Generalitat Valenciana tinga el mateix interès".

    Pujar