elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre demana accions per a pal·liar la sobrepoblació de senglars i conills

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre demana accions per a pal·liar la sobrepoblació de senglars i conills
  • El ple aprova una moció en la qual se sol·licita a la Generalitat Valenciana que fomente convenis amb les associacions de caçadors perquè puguen realitzar accions de control de les espècies i la caça com a instrument de creació d'ocupació

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre demana accions per a pal·liar la sobrepoblació de senglars i conills - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre aprovava, en l'últim ple ordinari, una moció, presentada pel grup del Partit Popular, en la qual es reclamen i sol·liciten solucions a la Generalitat Valenciana i Diputació Provincial per al control de la sobrepoblació d'espècies cinegètiques, com els senglars i conills, que estan ocasionant danys a les produccions agrícoles i poden provocar accidents de circulació. A causa de la sobrepoblació, sobretot de senglars, aquests animals cada vegada s'acosten més als nuclis habitats a la recerca d'aliment, la qual cosa suposen un perill evident.

La moció sol·licita a la Generalitat Valenciana que es fomentin convenis amb les associacions de caçadors perquè, de manera totalment legal i controlada, puguin realitzar accions de control d'aquestes espècies; es fomenti la caça i la seua funció de conservació mediambiental i que s'atorguin ajudes a les entitats cinegètiques en matèries com la gestió forestal i de prevenció d'incendis. També se sol·liciten mesures econòmiques per a evitar l'abandó d'explotacions agrícoles i recolzar l'activitat cinegètica com a instrument de creació d'ocupació i de fre de la despoblació en els entorns rurals.

La moció també insta la Diputació Provincial que es fomente la recerca, la formació i l'educació ambiental, a través de convenis amb el sector cinegètic.

Pujar