elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedica un espai a la memòria dels veïns víctimes de l'Holocaust

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedica un espai a la memòria dels veïns víctimes de l'Holocaust
  • Una placa reuneix els sis taulells de “Construint Memòria” amb els noms dels sis gaspatxers que van estar internats en el camp de concentració de Mauthasen

MÉS FOTOS
L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre dedica un espai a la memòria dels veïns víctimes de l'Holocaust - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre compta, des d'avui, amb un espai de la casa consistorial dedicat a la memòria de sis veïns de la localitat víctimes dels camps de concentració nazis. Una placa reuneix els taulells commemoratius lliurats per la Conselleria de Participació, Transparència i Cooperació de la Generalitat Valenciana, dins de la iniciativa “Construint Memòria”, en els quals es recullen els noms de Juan Beltrán Ebrí, Mariano Añó Juan, Antonio Sospedra Herrera, Joaquín Galarza García, Manuel Ávila Arnau i José Martorell Calduch, que van ser internats en el camp de concentració de Mauthasen entre agost de 1940 i desembre de 1941. Només Juan Beltrán Ebrí va poder sobreviure fins a l'alliberament del camp al maig de 1945. Els cinc restants van morir sense poder ser alliberats.

Aprofitant la celebració del Dia Internacional de l'Holocaust, ha tingut lloc un acte institucional al qual han assistit familiars de dos dels veïns homenatjats, Mariano Añó Juan i Juan Beltrán Ebrí. La regidora de Cultura, María Agut, ha destacat que “el record d'aquests veïns es mantindrà sempre al nostre poble, a través d'aquest espai commemoratiu dedicat a la seua memòria, perquè mai es torne a repetir un capítol tan negre de la història d'Europa” i ha llegit un fragment de la declaració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb motiu del Dia Internacional de l'Holocaust.

Pujar