elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre crea la primera comunitat energètica local

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre crea la primera comunitat energètica local
  • El consistori instal·larà plaques solars fotovoltaiques en la coberta de l'edifici municipal CESAL d'Alcalà i veïnat i empreses podran adherir-se i consumir part de l'energia elèctrica produïda a través d'aquesta font renovable

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre crearà la primera comunitat energètica local (CEL) amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en la coberta de l'edifici municipal CESAL d'Alcalà, per al que destinarà 44.000 euros provinents dels romanents de tresoreria. Aquesta modificació pressupostària es tractarà en la pròxima sessió plenària ordinària, que se celebrarà el 29 de setembre.

Des de l'Ajuntament, han començat ja realitzar-se els tràmits per a constituir aquesta CEL com una entitat jurídica de participació voluntària i oberta, en la qual poden cooperar l'administració local, la ciutadania les PIMES i que funciona com una cooperativa. En el cas d'aquesta primera CEL, la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, amb potència de 38,69 kW, produirà energia elèctrica a partir de fons d'energia renovable que es destinarà a l'autoconsum de l'edifici i a la ciutadania o empreses que s'adherisquen. Aquesta instal·lació cobrirà un radi de 500 metres del CESAL pel que podrà adherir-se tot el veïnat i empreses que es troben a aquesta distància, cobrint el 100% de la generació energètica.

“Aquesta és la primera comunitat energètica local que creem en el nostre municipi i treballarem per a anar sumant edificis o terrenys en els quals instal·lar plaques solars fotovoltaiques i que cada vegada més persones puguen adherirse a aquesta mena d'instal·lacions, que fomenten les energies renovables i poden reduir el cost econòmic de la factura elèctrica” ha assenyalat l'Alcalde Francisco Juan, insistint que “tenim un clar compromís amb promoure la sostenibilitat de la manera més eficient i profitosa per a la nostra ciutadania com ho demostra estar treballant en la posada en marxa de la primera comunitat energètica local en el nostre entorn més pròxim”.

La web municipal www.alcaladexivert.es  ha inclòs una secció d'informació específica sobre les Comunitats Energètiques Locals al qual s'accedeix des del menú Veïns. Des dels Serveis Tècnics Municipals s'atendrà presencialment els que veïns o veïnes que ho sol·licitin, mitjançant cita prèvia, al telèfon 964410301-Ext. 2040.

Pujar