elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre completa amb un vídeo animat la campanya ciutadana sobre l'ús del contenidor marró

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre completa amb un vídeo animat la campanya ciutadana sobre l'ús del contenidor marró
  • Els personatges Buscamarrons ensenyen en un vídeo com reciclar correctament la matèria orgànica i tots els residus que han d'anar a parar al contenidor marró

L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre  ha completat la campanya "Buscamarrons" amb un vídeo animat que ensenya quins residus han d'anar a parar a l'contenidor marró, per a realitzar un correcte ús i fomentar la recollida selectiva. Tres personatges -Loli, Pau i Vicentica- són els protagonistes de la campanya i insisteixen en quines restes poden anar al contenidor de matèria orgànica: restes de vegetals, carns, peixos, fruites, pa, ossos i, restes de marisc i espines, closca d'ou i de fruits secs, restes d'infusions i els pòsits del cafè. També insisteixen que cal fer la separació correctament perquè aquestes restes van a parar a l'elaboració de compost, tornant així a la terra. El vídeo s’ha difós a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

La campanya ha comptat amb diferents accions com xerrades i tallers en els CEIPs La Mola i Lo Campanar en què monitors mediambientals han explicat als alumnes com separar bé la matèria orgànica. També s'han realitzat accions d’streetmarketing en esdeveniments com la Fira de la Tomata de penjar o la Fira de Nadal, fent participar als assistents en activitats per fomentar l'ús correcte del contenidor marró.

"Hem volgut aprofitar que, durant aquestes dates, a les cases es produeixen més restes encara de matèria orgànica perquè els nostres veïns i veïnes no tinguen dubtes sobre què ha d'anar al contenidor marró", ha destacat el regidor de Medi Ambient, Juan Carlos Barceló. Alcalà-Alcossebre va ser municipi pioner a comptar amb contenidors marrons de recollida de matèria orgànica, en 2015 i de forma experimental, pels que els veïns i veïnes estan molt familiaritzats amb el seu ús.

Pujar