29 de setembre de 2020 29/9/20

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre atorga 27.922 euros en ajudes per a la rehabilitació de façanes durant el 2019

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre atorga 27.922 euros en ajudes per a la rehabilitació de façanes durant el 2019 - (foto 1)
  • S'estan tramitant altres 26 sol·licituds d'ajudes i pressupost 2020 contempla partida per a aquest fi

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha atorgat durant l'any 2019 un total de 14 ajudes per a la rehabilitació de façanes, per valor de 27.922 euros. A més, s'estan tramitant altres 26 sol·licituds, de manera que la quantia total s'incrementarà. Aquest tipus d'ajudes tindrà continuïtat ja que segueixen contemplades en el pressupost municipal 2020.

L'ordenança que regula aquestes ajudes econòmiques destinades a la rehabilitació de façanes i altres elements constructius en sòl urbà, a Alcalà i Alcossebre, preveu que poden aplicar-se a arranjament de façanes, adequació o pintat de mitgeres, substitució d'elements de la façana com ràfecs, baixants, fusteries, persianes, etc., supressió de cables i altres dispositius de subministraments de les façanes i reparació de balcons i cobertes. L'import de les subvencions arriba fins al 70% del cost d'execució material de les obres, amb un import màxim de 3.000 euros. Poden aprofitar-se d'aquestes ajudes els propietaris de l'edifici, inquilins que compten amb l'autorització dels propietaris i comunitats de propietaris. Els interessats a concórrer a aquestes ajudes, poden sol·licitar-ho per registre d'entrada de l'Ajuntament presentant la documentació requerida (Més informació al Portal de Transparència municipal- Ajuts i subvencions- Ordenances).

L'Alcalde Francisco Juan ha recordat que "a través d'aquesta ordenança d'ajudes i altres iniciatives, hem donat les màximes facilitats als nostres veïns i veïnes perquè milloren la part externa dels seus habitatges i, d'aquesta manera, li’ls donen més valor i contribueixen a millorar la imatge del municipi" i recordava que “de cara a l'any 2020, seguim treballant en posar en marxa un pla de rehabilitació del nucli antic, a través del qual aconseguir ajudes, a nivell estatal i europeu, que ens permeta incrementar la quantia i que servisquen per rehabilitar habitatges en la seua totalitat".

Pujar