elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre adjudica la construcció de la 2a fase del nou parc d'Alcalà

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre adjudica la construcció de la 2a fase del nou parc d'Alcalà
  • Inclou una zona de jocs infantil, tirolina, work-out de calistenia i skatepark

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha adjudicat la construcció de la 2a fase del nou gran parc i zona verda de carrer Ferrocarril d'Alcalà a l'empresa BECSA per un import de 171.979 euros, dels quals 49.500 s'aportaran per la Diputació Provincial de Castelló, dins del Pla Reactivem Obres, i la resta a càrrec de l'Ajuntament. Aquesta segona fase, emplaçada en la zona més pròxima a la línia de ferrocarril, compta amb una extensió de més de 5.500 metres quadrats que, sumats als 4.500 de la primera fase, crea un gran pulmó verd dins del nucli urbà d'Alcalà, de gairebé 10.000 metres quadrats.

En aquesta segona fase, que en breu començarà a executar-se, es condicionaran grans espais amb terra i vegetació, amb una zona de jocs infantil, amb elements de fusta com una cabanya i un tren, pissarres i circuit d'equilibri; una tirolina; un conjunt de work-out de calistenia, amb escales horitzontals i verticals, paral·leles i banc d'abdominals i un skatepark infantil. També s'habilitarà una zona de berenadors, amb taules i bancs. Els diferents ambients es diferenciaran amb vorada longitudinal, pedra en sec i bancals, que separaran i limitaran els diferents espais. Al costat de la zona de work-out es condicionarà un espai obert d'esplai que servirà com a element d'unió amb la resta d'espais del parc.

D'altra banda, ja està pràcticament finalitzada la primera fase del parc, que ha suposat condicionar 4.500 metres quadrats, en els quals s'han creat zones de plantació de flora i arbratge, espais de convivència, amb bancs i murs que afavoreixen la interrelació personal, una zona de petanca, aparells cardiosaludables, zona de jocs infantils inclusius i un gran castell de jocs en la zona central. També s'han construït uns banys públics per a ús de les persones que estiguen gaudint del parc.

L'Alcalde, Francisco Juan, mostrava la seua satisfacció perquè “es convertirà en realitat el nostre objectiu de dotar a Alcalà d'una gran zona verda i, alhora, espai de convivència intergeneracional i, en definitiva, una dotació que fa més agradable la vida en el nostre municipi”.

Pujar