elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre actualitza el Pla de Prevenció d'Incendis i el Pla Local de Cremes

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre actualitza el Pla de Prevenció d'Incendis i el Pla Local de Cremes
  • Per a la redacció del Pla Local de Cremes, s'ha comptat amb la col·laboració del Consell Local Agrari

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha aprovat la revisió del Pla de Prevenció d'Incendis Forestals i del Pla Local de Cremes. L'actualització del Pla ha suposat que s'incorpore la descripció dels llocs naturals protegits (Parc Natural de la Serra d’Irta i desembocadura del riu San Miguel), la caracterització de l’interface urbà que té en compte a urbanitzacions pròximes a zones d'abundant vegetació i s'amplia l'anàlisi estadística sobre la probabilitat que ocorri un incendi forestal. També s'ha incorporat un inventari actualitzat de les infraestructures existents i una anàlisi DAFO aplicat a la prevenció d'incendis. El Pla programa actuacions per a un període temporal de 15 anys, amb un cost estimat de 5.720.321 euros, a invertir per part de l'Ajuntament i altres administracions competents, com la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial. El cost de l'actualització s'ha sufragat, en part, amb una subvenció de 2.000 euros de la Diputació Provincial, sent el cost total de 4.300 euros.

A aquest Pla de Prevenció d'Incendis s'ha annexat el Pla Local de Cremes, que marca les normes bàsiques per a regular i planificar les cremes de restes de poda agrícola i matolls. Abans de sotmetre-ho a aprovació, s'ha sol·licitat col·laboració al Consell Local Agrari perquè realitzés aportacions, donada la repercussió que aquest Pla pot suposar en l'activitat agrícola.

Tots dos plans s'exposaran al públic durant 30 dies, període durant el qual es podran presentar les corresponents al·legacions. Posteriorment, es remetran a la Generalitat Valenciana per a la seua homologació definitiva.

L'Alcalde Francisco Juan ha assenyalat “la implicació del consistori perquè el municipi compte amb tots els plans d'emergències exigits i que s'apliquen per a la major seguretat de la nostra població”.

Pujar