31 de març de 2020 31/3/20

El ple de l'Ajuntament aprova el conveni per a la UHD

El ple de l'Ajuntament aprova el conveni per a la UHD - (foto 1)
  • L'Ajuntament cedeix l'ús d’un vehicle a la Conselleria de Sanitat perquè puga prestar-se el servei d'atenció mèdica domiciliària en el municipi

El ple de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha aprovat per unanimitat el conveni de cessió d'ús d'un vehicle municipal al departament de Salut de Vinaròs, per a la posada en marxa del servei d'Unitat d'Hospitalització Domiciliària-UHD al municipi d'Alcalà-Alcossebre. Les gestions perquè aquest servei pogués prestar-se en la localitat es remunten a dos anys enrere. A l'agost de 2015 i, en vistes que el principal escull era la impossibilitat de la Generalitat Valenciana de dotar vehicle per al servei, l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre es va oferir a cedir un vehicle municipal. Després de l'aprovació plenària del conveni, l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ja està en disposició de lliurar el vehicle a la Conselleria de Sanitat, per tal que comence a funcionar la UHD el més prompte possible. A més, el consistori es fa càrrec de les despeses derivades de l'assegurança. El conveni preveu que, en cas que la Generalitat dote amb vehicles propis el servei, el cotxe es retorne a l'Ajuntament.

La regidora Maria Agut assenyalava, en el transcurs del ple, que "es cedirà l'ús dek vehicle que fèiem servir a nivell municipal i ara l'Ajuntament comprarà un altre, per al que hem traslladat proposta a tots els concessionaris de cotxes de la localitat, per a realitzar els mateixos fins". Tots els portaveus municipals van mostrar el seu acord amb que "el servei comencé a prestar-el més prompte possible".

Amb la posada en marxa de la UHD, els veïns de la localitat que ho requerisquen podran rebre atenció mèdica en els seus domicilis, evitant així desplaçaments a l'Hospital de Vinaròs.

Pujar