elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joan Ronchera porta al ple d'Alcalà de Xivert i Alcossebre l'abolició de la prostitució en espais públics

  • "Estem en contra de qualsevol tipus de violència sexual"

  • El portaveu del PSPV-PSOE lamenta que el PP s’haja negat a consensuar la norma abans de la sessió plenària i convida a l’alcalde a votar que sí

El grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert i Alcossebre ha estat el primer en registrar a nivell municipal la moció per a l’aprovació de l’Ordenança per a l’Abolició de la Prostitució. El portaveu, Joan Ronchera, ha defensat la norma “per a acabar amb la cultura masclista de la desigualtat” i perquè “a Alcalà i Alcossebre estem en contra de qualsevol tipus de violència, tant sexual com de gènere”.

Ronchera ha lamentat que el Partit Popular s’haja negat a negociar el text per al seu debat en el pròxim ple de maig, convocat per al dimecres. Joan Ronchera ha remarcat que, passe el que passe, el Partit Socialista “mai no tirarà la tovallola quan es tracta de defensar els drets i les llibertats de les dones”. El líder socialista ha convidat Mars a cavil·lar la decisió i que voten afirmativament tots a una: “No entendrem cap votació que no siga un sí a l’alliberament de les dones”.

El document presentat pel GMS proposa un model sancionador que pose el focus sobre els proxenetes i els demandants de prostitució. En cas que s’aprove, es prohibirà en espais públics municipals qualsevol tipus de publicitat que promoga el consum sexual. “Els ajuntaments tenen competències i capacitats suficients per a estar a primera línia de l’erradicació de la prostitució a través de les ordenances municipals. Només és qüestió de voluntat política i, sobretot, de dignitat”.

DEBAT A PENÍSCOLA

En el ple de hui, el PSPV-PSOE de Peníscola, a través de la seua portaveu Isabel Esbrí, instarà a l’equip de govern popular a que legisle en aquesta matèria i “comence a treballar per a acabar amb la prostitució en el nostre poble”. “El cos de les dones no és cap mercaderia ni es compra amb diners”, ha denunciat.

Pujar