elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza el taller per a afavorir la integració de l'alumnat immigrant de l'IES Serra Irta d'Alcalà de Xivert

Finalitza el taller per a afavorir la integració de l'alumnat immigrant de l'IES Serra Irta d'Alcalà de Xivert
  • Impartit de manera conjunta per l'oficina municipal Pangea i el centre educatiu, suposa un suport extra perquè l'alumnat procedent d'altres països s'adapte a nivell lingüístic, social i cultural

El taller "Adaptació i integració del nouvingut", que s'imparteix de manera conjunta per l'oficina municipal Pangea i l'IES Serra d'Irta, va finalitzar la setmana passada després de tres mesos de classes. La iniciativa ha comptat amb la participació de 10 alumnes i alumnes, alguns d'ells nouvinguts al municipi , amb els quals s'ha treballat l'acolliment i adaptació, i altres que, malgrat portar més temps en el nostre municipi, necessitaven d'un suport extra per a continuar ajudant-los en la seva adequada integració, a nivell lingüístic, social i cultural. En la clausura, s'ha lliurat a cada participant un certificat i diversos llibres, tant en castellà com en valencià perquè continuïn treballant de manera autònoma.

La iniciativa es repetirà el pròxim curs. El taller es realitzarà durant tot el pròxim curs escolar, iniciant-se a l'octubre i finalitzant al maig.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Melina Fradejas, ha destacat que "la valoració del taller és molt positiva, ja que la participació per part de l'alumnat ha estat destacada" i valorava que "la coordinació i col·laboració entri en IES i Pangea ha estat essencial per a dur a terme aquest taller. És una sort la contínua comunicació i col·laboració existent entre l'IES i l'Ajuntament per a poder dur a terme aquests projectes en els quals els principals beneficiaris són els alumnes i alumnes".

Pujar