elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els festejos taurins d'Alcalà i Alcossebre comptaran amb nou corralet i banc

Els festejos taurins d'Alcalà i Alcossebre comptaran amb nou corralet i banc
  • L'Ajuntament ha optat per renovar aquests elements per a complir estrictament amb la normativa taurina i, en el cas del corralet, per evitar la despesa que suposava el seu lloguer cada vegada que era necessari

MÉS FOTOS
Els festejos taurins d'Alcalà i Alcossebre comptaran amb nou corralet i banc - (foto 2)
Els festejos taurins d'Alcalà i Alcossebre comptaran amb nou corralet i banc - (foto 3)

Els festejos taurins que se celebraran en Alcalà i Alcossebre a l'agost i setembre, en el marc de les festes patronals, serviran per a estrenar dos elements fonamentals per al transcurs dels actes taurins: un nou toril i un banc. L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre s'ha fet càrrec de la seua fabricació i compra. En el cas del toril, ha tingut un cost de 19.800 euros i, en el del banc, de 3.230 euros. Es dóna la circumstància que el toril havia de llogar-se cada vegada que se celebrava un festeig taurí pel que, en encarregar la seua fabricació i passar a ser propietat municipal, s'evitarà haver d'assumir aquesta despesa cada vegada que s'utilitze.

El toril és una estructura metàl·lica de 43 metres quadrats dividida en quatre compartiments en els quals s'emplaça als animals, en el transcurs dels festejos. El banc, fabricat en fusta, s'utilitza com a obstacle, dins de la plaça, a l'hora de realitzar retallades i esquivar als bous i també com a element a l'hora de embolar. Per part de l'Ajuntament, s'ha comptat amb la supervisió de la Comissió Taurina Gaspatxera a l'hora de decidir la tipologia d'aquests elements, garantint que es complisca en tot moment la normativa taurina.

L'Alcalde Francisco Juan ha volgut agrair a la Comissió Taurina Gaspatxera “la seua col·laboració i treball perquè una festa tan seguida i tradicional en el nostre municipi se celebre amb totes les garanties i rigor”.

Pujar