elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Escolars d'Alcalà-Alcossebre planten 550 arbres dins de les activitats del Dia de l'Arbre

Escolars d'Alcalà-Alcossebre planten 550 arbres dins de les activitats del Dia de l'Arbre
  • La iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient suposa la creació de noves zones verdes sostenibles

Les activitats organitzades per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre amb motiu del Dia de l'Arbre han suposat la plantació de 550 exemplars d'arbres i plantes en diferents espais de la localitat, a càrrec dels alumnes i alumnes de CEIP La Mola i CEIP Lo Campanar. Les plantacions, coordinades per l'empresa concessionària del servei de jardineria municipal, s'han desenvolupat buscant la màxima sostenibilitat i d'acord a les característiques de l'entorn.

Alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària de CEIP La Mola van plantar exemplars de pi, carrasca, oliveres, garrofers i planta aromàtiques com espígol i romaní al passeig Apalausas d'Alcossebre, continuant així amb el bosc mediterrani que ja es va plantar l'any passat, el que suposa que els puguen ser conscients del creixement de les plantes. Alumnes d'Infantil de l'CEIP La Mola van plantar hibiscus, agapanthus i Gaura a la plaça de La Mola que, a l'tractar-se d'arbustos de floració estival embelleixen l'espai en el qual solen realitzar-se actes. L'alumnat de 4t, 5è i 6è de Primària van ser els encarregats de crear una zona d'ombra als voltants del carrer Na Violant d'Hongria, plantant pins, oliveres, carrasques i garrofers.

En el cas de CEIP Lo Campanar, durant aquesta setmana, alumnes d'Infantil han plantat Sant Martí, sàlvia i teucrium en el camí Sant Miquel, ensenyant-los que situar plantes en els escocells ajuda a l'oxigenació dels arbres i com a element decoratiu. En aquesta plantació, s'evita la utilització de herbicides i s'opta per espècies especials per a escocells. Els alumnes de 1r a 3r de Primària han plantat pins, carrasques, oliveres, garrofers i plantes aromàtiques a l'entorn de la Bassa Llona, ​​continuant amb la plantació realitzada l'any passat. En aquest cas, es pretén crear un important espai verd al voltant d'aquesta emblemàtica àrea de la localitat. Per això, s'utilitzen espècies autòctones mediterrànies, combinant arbres i arbustos. Finalment, els alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària han plantat carrasques i espígol en els escocells de la nova vorera de l’eixida nord d'Alcalà, amb exemplars ja en creixement per embellir aquesta zona d'accés a la localitat. S'han triat espècies de baix manteniment, que requereixen poc consum hídric, amb la finalitat de crear zones verdes sostenibles.

El regidor de Medi Ambient, Juan Carlos Barceló, ha destacat que "gràcies a activitats d'educació ambiental, com aquesta, inculquem als més menuts la cura pel medi ambient i els beneficis que suposa el manteniment de zones verdes".

Pujar