27 de novembre de 2020 27/11/20

La Diputació de Castelló aportarà 12.673 euros a la construcció del centre d'Interpretació de Santa Llúcia d'Alcossebre

La Diputació de Castelló aportarà 12.673 euros a la construcció del centre d'Interpretació de Santa Llúcia d'Alcossebre - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Diputació de Castelló aportarà 12.673 euros a la construcció del centre d'Interpretació de Santa Llúcia d'Alcossebre - (foto 2)
  La Diputació de Castelló aportarà 12.673 euros a la construcció del centre d'Interpretació de Santa Llúcia d'Alcossebre - (foto 3)

  L'Alcalde d'Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han formalitzat avui la signatura de l'ajuda de la Diputació per cofinançar, dins dels fons FEDER, el projecte de construcció del nou Centre de interpretació etnològica de l'ermita de Santa Llúcia. La Diputació Provincial contribuirà amb 12.673 euros completant els 50.692 euros dels fons europeus. En l'acte han estat presents representants dels 33 ajuntaments de la província que es veuran beneficiats amb aquesta aposta de recuperació i posada en valor del patrimoni, amb una inversió total de 2,5 milions d'euros per part de la Diputació.

  En el cas del Centre d'Interpretació de Santa Llúcia, es treballa ja en la redacció del projecte que planteja habilitar l'edifici annex a l'ermita com a sala de recepció de visitants i d'exposició en el qual es disposarà de mobiliari i elements, com panells informatius, que permetran descobrir la cultura i història local, l'abast de les restes trobades en el jaciment, etc. De manera complementària, s'instal·laran projectors per infografies, una aplicació per a dispositius mòbils o de realitat augmentada i codis QR per guiar la visita. A més, es realitzaran treballs de neteja i manteniment a l'interior de l'Ermita, posant en valor un grafit del segle XVII i es millorarà la seguretat i protecció de l'espai, tant interior com exterior.

  L'Alcalde ha recordat que "Santa Llúcia és un espai en el qual no hem deixat de treballar: vam començar la seua rehabilitació el 1996 quan estava molt deteriorada, continuem millorant l'entorn i fent possibles les diferents campanyes arqueològiques, que ens han descobert un espai amb un gran valor històric" i ha afegit que "aquest futur centre d'Interpretació sumarà un nou espai museístic a la nostra població i servirà per exposar davant veïns i visitants tota la riquesa històrica i patrimonial que atresora Santa Llúcia".

   1 comentari
  Donald Trump Borbón y Grande de España.
  Donald Trump Borbón y Grande de España.
  08/12/2018 10:12
  Arreglar antes la urb. de El Pinar !!!

  Para llegar a Ermita se debe pasar por la Urb El Pinar, donde sus vecinos llevan 40 años pagando IBI urbano y el Ayuntamiento no invierte un duro. Además no ejecutó el aval de la urbanización, por lo que los vecinos ya han pagado dos veces los gastos. Solidaridad y justicia con El Pinar de Alcossebre. El Ayuntamiento de Alcalá de Xivert debe por ejecución directa las obras de urbanización antes que cualquier otro gasto. Pasear o circular suponen un peligro para la gente, vecinos y turistas. Si pagamos nuestros impuestos, exigimos nuestros derechos. Justicia para los vecinos de Alcossebre. Los políticos están para solucionar los problemas reales de los ciudadanos y son responsables de cualquier accidente que pueda ocurrir allí. La clase media debemos hacernos escuchar. Terminar el Pinar Ya!

  Pujar