elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís sol·licita canviar la ubicació de la platja canina per raons mediambientals i de salut

Compromís sol·licita canviar la ubicació de la platja canina per raons mediambientals i de salut
  • El grup municipal Compromís per Alcalà i Alcossebre va presentar al Ple de l'Ajuntament, del passat dimecres 25, mocions sobre medi ambient, educació i igualtat, tres dels eixos del seu programa.

Maria Sorlí, representant del grup Compromís per Alcalà i Alcossebre, va sol·licitar canviar l'actual ubicació de la platja canina; un compromís ferm per part de l'Ajuntament quant a violència contra les dones; i la reducció de traves administratives, per part del Consell i del Ministeri, per a la tramitació de beques universitàries. Tres mocions que finalment es van aprovar per unanimitat i que el grup municipal considera importants atés que podrien millorar la vida de veïns i veïnes.

D'una banda, i a pesar que la Regidora pense que el fet de tindre una platja canina en el municipi és una cosa positiva (de fet, va ser Compromís qui va proposar la creació d'aquesta platja), amb el pas dels anys, s'han adonat que la seua ubicació no és la ideal, per dos motius: el primer, perquè la zona està catalogada, des de l'any 2002, com a Zona Humida Protegida, en el marc de la Llei 11/1994 d'Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana, i el fet que els gossos passegen i facen les seues necessitats en aqueixa àrea pertorba l'activitat natural de les espècies de flora i fauna pròpia de l'hàbitat; el segon, perquè la platja no està catalogada dins del Cens de Zones de Bany de la Comunitat Valenciana i per això no es realitzen les anàlisis necessàries per al control de la qualitat de les aigües, posant en perill la salut dels banyistes que, efectivament, gaudeixen de la platja amb les seues mascotes. A més, afig que el seu emplaçament queda bastant allunyat del nucli més poblat, la qual cosa dificulta que moltes persones es decidisquen a fer ús d'aquesta. Per aquests motius, la portaveu municipal, va sol·licitar que l'Ajuntament canvie la ubicació de la platja canina, així com que el dot d'una bona cartelleria que consciencie als usuaris i usuàries de la importància d'un ús adequat de la platja; de dispensadors de bosses compostables i de papereres.

D'altra banda, en matèria d'Igualtat, atés que el Ple se celebrava el mateix Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, Sorlí també va sol·licitar al Consistori que assumisca mesures concretes i amb dotació pressupostària per a l'efectiva erradicació d'aquesta violència tan nociva per a la societat. Va proposar que, a més d'actes simbòlics (com adherir-se al Pacte Valencià contra la violència de Gènere i Masclista, en marxa des de 2017; o com secundar, dins de la normativa COVID, les mobilitzacions convocades pel Moviment Feminista del 25N), duga a terme una anàlisi en profunditat de la realitat local, un pla de formació per al funcionariat i altre personal municipal i, sobretot, que desenvolupe estratègies transversals que realment incidisquen en un canvi social i, per descomptat, tot això amb partides pressupostàries adequades. “les activitats de visibilització i conscienciació són necessàries i ajuden a donar a conéixer l'existència del problema, però no són la solució”, afirma l'edil.

Finalment, Sorlí va sol·licitar a l'Ajuntament que inste tant al Consell valencià com al Govern d'Espanya a agilitar els tràmits per a la sol·licitud, tramitació i concessió de les beques per a cursar en la Universitat, ja que els retards en tot aquest procés són excessius, i amb l'actual crisi econòmica hi ha famílies que poden veure's afectades per no poder avançar els diners de taxes i matrícula.

Així doncs, veiem que Maria Sorlí, com a única regidora del seu partit, no deixa de treballar aportant les seues iniciatives. Per a poder seguir el seu treball, es pot visitar pàgina web: http://alcala.compromis.net/

Pujar