25 de setembre de 2020 25/9/20

Compromís per Alcalà i Alcossebre presenta propostes contra el canvi climàtic als pressupostos municipals

Compromís per Alcalà i Alcossebre presenta propostes contra el canvi climàtic als pressupostos municipals - (foto 1)
  • Plantegen campanyes de sensibilització, eficiència energètica per als espais públics i els vehicles de la Policia i la recollida selectiva porta a porta, entre altres

Compromís per Alcalà i Alcossebre ha aprofitat el dia de la vaga mundial per l’Emergència Climàtica per a presentar les seues propostes mediambientals als pressupostos municipals de 2020. La seua portaveu, Maria Solí, considera que “el canvi climàtic avança a una velocitat major a la qual esperàvem i cal aplicar totes les mesures possibles per contrarestar els seus efectes també, i especialment, en l’àmbit local”.

La primera de les propostes fa referència a la sensibilització de la ciutadania a través de campanyes amb els escolars i les seues famílies per a reduir la petjada ecològica individual. La coalició també proposa iniciar un Pla Estratègic d’Eficiència Energètica municipal per fer sostenibles els edificis públics i que es reduïsca al màxim l’ús de combustibles fòssils en el transport. En aquesta línia, Compromís planteja renovar progressivament la flota actual de la Policia Local i reemplaçar-la per vehicles híbrids o híbrids endollables que reduisquen l’emissió de CO2 a la població. Igualment, demanen la instal·lació d’electrolineres als aparcaments públics i la creació d’una vertadera xarxa de carrils bici que garantitze la seguretat de qui opte pel transport sostenible.

A més, la coalició ha proposat recuperar la recollida de brossa porta a porta i fer-la de manera selectiva, tant a Alcalà com a Alcossebre. Sorlí ha dit que “si establim una periodicitat per a la recollida de cada tipus de residu, afavorirem la separació alhora que evitarem que es deposite la brossa als contenidors fora de l’horari”. Per últim, Compromís ha demanat que s’implemente l’ús de gots reutilitzables en totes les festes municipals.

“Des de Compromís per Alcalà i Alcossebre creiem que aquestes mesures que proposem són les mínimes per assegurar un canvi de paradigma a la nostra població i considerem que són perfectament assumibles pel nostre Ajuntament. Per això, esperem veure-les reflectides en els propers pressupostos”, ha conclós Sorlí.

Pujar