30 de març de 2020 30/3/20

Compromís per Alcalà-Alcossebre demana revisar taxes i reforçar els serveis municipals per “minimitzar” els efectes del Covid-19

Compromís per Alcalà-Alcossebre demana revisar taxes i reforçar els serveis municipals per “minimitzar” els efectes del Covid-19 - (foto 1)
  • La coalició valencianista durà al pròxim ple una moció amb propostes per “pal·liar la crisi econòmica que provocarà la quarantena a la localitat”

El grup Compromís per Alcalà-Alcossebre presentarà al pròxim Ple Ordinari una sèrie de proposicions per “pal·liar els efectes adversos que està provocant la quarantena pel COVID-19” al municipi. La seua portaveu, Maria Sorlí, afirma que després de la pandèmia "ens trobarem en un nou context de crisi econòmica” i que per això "cal planificar mesures a curt termini que minimitzen els seus efectes immediats en la població".

Les línies que recull la moció de la coalició es dirigeixen sobretot a les PIMES i veïnat de la localitat. Entre aquestes, Compromís per Alcalà-Alcossebre demana suspendre la taxa de terrasses en el període de confinament i la reducció d'aquesta quan finalitze, així com suspendre l'aplicació de l'ORA durant la quarantena i establir un sistema de subvencions per als comerços de la localitat.

La coalició també demana assegurar el pagament a aquelles persones que ara mateix són beneficiàries de beques de formació i proposa ampliar a mitjà termini l’oferta d’ocupació a l'ajuntament. “També reclamem que es blinden les garanties i serveis socials al nostre poble”, ha dit Sorlí. En aquesta línia, ha seguit, “cal augmentar la partida per a ajudes d'emergència a famílies en situació de vulnerabilitat, reforçar els Serveis Socials i el SEAFI (Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i la Infància), i garantir la viabilitat econòmica de les guarderies i de l'Espai de Respir”. Per últim, proposen que, durant la situació d'emergència, es cree un servei de compra a domicili desenvolupat pel personal d'ajuntament, així com un servei de recollida d'escombraries porta a porta.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar