17 d’octubre de 2019 17/10/19

La comissió municipal d'Absentisme Escolar d'Alcalà-Alcossebre tanca el curs amb bons resultats

La comissió municipal d'Absentisme Escolar d'Alcalà-Alcossebre tanca el curs amb bons resultats - (foto 1)
  • Desa Pitarch: "Hem tallat els casos d'absentisme i posat en marxa mecanismes de prevenció de l'assetjament en els centres educatius"

La comissió d'Absentisme Escolar de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha celebrat l’última reunió del curs 2018-2019 que ha servit per fer un balanç de les accions realitzades des d'aquest òrgan municipal, integrat per la regidora de Benestar Social, tècnics de la Regidoria de Benestar Social (psicòleg, educadora social i mediadora intercultural), equips directius i psicopedagogs dels centres educatius locals i Policia Local d'Alcalà-Alcossebre.                                  

Dins de les accions desenvolupades durant aquest curs, s'han realitzat diferents xerrades per a la prevenció de l'absentisme, tant dirigides a pares i mares com a alumnes, en què s'informa sobre les conseqüències que comporta acumular faltes d'assistència als centres escolars. En aquest sentit, segons concreta la regidora de Benestar Social, Desa Pitarch, "la mediació intercultural juga un paper molt important i als casos d'absentisme són més pronunciats entre la població immigrant".

Pitarch ha destacat la "coordinació existent entre tots els integrants de la comissió, la seva predisposició a estudiar i aturar casos concrets i a ampliar el nombre de reunions quan ha estat necessari" i ha assenyalat que "també hem tractat la posada en marxa de diferents accions de prevenció de l'assetjament escolar en els centres". Aquesta comissió d'absentisme escolar està en funcionament des de la present legislatura.

 

ocultar
La comissió municipal d'Absentisme Escolar d'Alcalà-Alcossebre tanca el curs amb bons resultats
Pujar