elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença la construcció de banys públics a l'entorn de l'ermita de Santa Llúcia d'Alcalà-Alcossebre

Comença la construcció de banys públics a l'entorn de l'ermita de Santa Llúcia d'Alcalà-Alcossebre
  • La instal·lació, a càrrec d'una empresa constructora local, està integrada paisatgísticament i compta amb les autoritzacions de Patrimoni i Parc Natural de la Serra d’Irta

Ja ha començat la construcció d'uns nous banys públics a l'entorn de l'ermita de Santa Llúcia, a càrrec de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, amb la finalitat de dotar al paratge de les condicions higièniques i sanitàries necessàries. A més de ser un espai que sempre ha acollit celebracions de tipus religiós, donada la naturalesa de l'ermita, la zona s'ha convertit en un important pol d'atracció de visitants, donat el seu atractiu patrimonial, natural i històric, incrementat per actuacions municipals realitzades en els últims anys, com la construcció del mirador panoràmic o el Centre d'Interpretació Etnològic, així com l'organització de visites guiades, celebració de concerts, etc.

La instal·lació constarà de dos banys prefabricats –un d’ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda- amb una superfície total de 5,50m i un depòsit d'aigua adjacent i se situa en una zona de pendent, pròxima a l'ermita. En estar emplaçada en una zona de desnivell, s'evita qualsevol tipus d'impacte visual sobre l'ermita i el jaciment arqueològic. A més, per a la construcció s'utilitzaran materials concordes a l'entorn, com a fusta i pedra, per a configurar un mur de maçoneria molt similar al ja existent en la zona del mirador. L'obra compta amb les autoritzacions preceptives per part de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i del Parc Natural de la Serra d’Irta i s'han fet els corresponents treballs arqueològics per a preservar qualsevol tipus de vestigi existent en l'espai que ocuparan els nous banys públics.

El consistori ha adjudicat l'obra a una empresa de construcció local per un import de 29.750 euros, amb un termini d'execució de dues setmanes.

“Amb aquesta actuació, dotem al paratge, que cada vegada compta amb major afluència de visitants, d'uns serveis públics que, sense dubte, suposen una millora important, a l'hora d'organitzar qualsevol acte o de realitzar visites”, ha explicat l'Alcalde Francisco Juan.

Pujar