elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Col·lecció Museogràfica d'Arqueologia Gaspatxera-CMAG rep el reconeixement de la Generalitat Valenciana

La Col·lecció Museogràfica d'Arqueologia Gaspatxera-CMAG rep el reconeixement de la Generalitat Valenciana
  • La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre va començar la tramitació en 2013 i el reconeixement servirà per a poder acollir-se a subvencions per a millorar les dotacions de la col·lecció

La Col·lecció Museogràfica d'Arquelogia Gaspatxera-CMAG ha aconseguit el reconeixement per part de la Generalitat Valenciana, després de la sol·licitud realitzada per l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre. Aquest reconeixement, la tramitació del qual va començar en 2013, suposa que la CMAG compleix amb tots els requisits exigits per l'administració autonòmica, tant a nivell científic com d'instal·lacions i que, a partir d'ara, podrà beneficiar-se d'ajudes i subvencions per a continuar enriquint els seus fons i millorant les seues dotacions. La col·lecció, situada en l'edifici CESAL de Alcossebre, difon les troballes obtingudes en les diferents campanyes d'excavacions arqueològiques realitzades en el terme municipal, amb especial rellevància per als entorns del castell de Xivert i l'ermita de Santa Llúcia.

La regidora de Cultura, María Agut, ha destacat que "des que vam inaugurar la CMAG, hem anat realitzant exposicions en les quals s'ha mostrat de manera didàctica els resultats de les excavacions i les seues peces més importants". Dins de les visites guiades gratuïtes al castell de Xivert, organitzades des de la Regidoria de Cultura, s'inclou la visita a la CMAG, per la qual cosa "molts visitants han pogut fer-se una idea de la nostra història i patrimoni visitant aquesta col·lecció". Agut ha recordat que "la CMAG i el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia són un exemple clar de posar en valor el nostre patrimoni i mostrar-lo com un atractiu cultural i turístic més". Recentment ha finalitzat una nova campanya d'excavacions, finançada pel consistori amb l'assessorament tècnic del Servei Provincial d'Arqueologia, a l'entorn de la Cova dels Diablets.

Pujar