elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d´Alcalà de Xivert rep 2.984 visites els mesos d'estiu

El Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d´Alcalà de Xivert rep 2.984 visites els mesos d'estiu
  • Durant els mesos de setembre i octubre, el CIE manté el seu horari d'obertura de dimecres a diumenge i festius, de 10.00h a 17.00h

MÉS FOTOS
El Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d´Alcalà de Xivert rep 2.984 visites els mesos d'estiu - (foto 2)

El CIE-Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d'Alcalà de Xivert, que va reobrir les seues portes el mes de juliol passat, adaptant-se a les mesures de seguretat marcades pel context de la COVID-19, ha rebut quasi 3.000 visites durant els mesos d'estiu, la qual cosa significa una important afluència de públic. En concret, des de l'1 de juliol fins al 13 de setembre, s'han registrat 2.984 visites, demostrant que l'interés que desperta el patrimoni local entre aquells que visiten Alcalà-Alcossebre durant l'estiu. La majoria dels visitants, un 88%, han sigut de procedència nacional mentre que només el 12% provenien de l'estranger.

La regidora de Cultura, María Agut, ha destacat que “estem molt contents perquè els visitants han expressat que la visita els ha resultat molt atractiva i que, amb recursos com aquest, s'entén i coneix millor la història del nostre municipi i l'abast de les campanyes arqueològiques que s'han desenvolupat”.

Durant els mesos de setembre i octubre, el CIE es mantindrà obert de dimecres a diumenge, festius inclosos, de 10.00h a 17.00h, amb entrada totalment gratuïta. Com a mesures de seguretat, és obligatori l'ús de màscara, llavar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i desinfectar-se les soles de les sabates en una catifeta instal·lada a la porta del recinte. Es limita l'aforament a 6 persones, amb l'única excepció de grups més grans del mateix nucli familiar.

Per a facilitar la consulta d'informació de manera segura, s'han escanejat els fullets explicatius sobre els continguts del Centre i sobre la història de Santa Llúcia transformant-se en codis QR que poden escanejar-se a l'entrada del recinte. Aquesta informació està disponible en valencià, castellà i anglés i és una manera d'evitar la manipulació de fullets per part de diverses persones.

La visita al CIE és lliure però informadors especialitzats guien als visitants sobre el contingut dels panells explicatius, maquetes i reproduccions de les restes arqueològiques localitzades en la zona. A més, un audiovisual completa la informació sobre la riquesa històrica del lloc i els resultats d'excavacions arqueològiques realitzades, amb troballes datades en l'Edat de Bronze, Ferro Antic i època islàmica.

Pujar