23 de setembre de 2020 23/9/20

El centre d'Alcossebre es convertirà en peatonal però permetrà el pas de vehicles a residents i per a realitzar compres als matins

El centre d'Alcossebre es convertirà en peatonal però permetrà el pas de vehicles a residents i per a realitzar compres als matins - (foto 1)
  • L'Ajuntament reuneix els suggeriments i demandes dels comerciants i veïns de la zona per a conjugar la seguretat dels vianants i l'activitat comercial i de les terrasses

  • Les modificacions circulatòries s'aplicaran a partir del 19 de juny i s'habilitaran noves zones d'aparcament pròximes al centre

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre compta ja amb la proposta definitiva per a conjugar la seguretat dels vianants amb l'activitat econòmica d'establiments comercials i d'hostaleria, en previsió de les mesures de distanciament social imposades per la COVID-19. El passat 14 de maig, des del consistori es va fer pública una proposta que consistia a convertir en zona de vianants els carrers més cèntrics d'Alcossebre en concret el camí L'Atall i el carrer Rench -en tots dos casos, des del carrer Alcalà fins a la plaça Constitució- i els carrers Vistabella i Sant Benet. Aquesta conversió en zona de vianants comportaria la modificació del sentit del trànsit del carrer Alcalà des del camí L'Atall fins a l'avinguda València i l'avinguda València es converteix en vial de sentit únic, direcció nord-sud. Per part de l'Ajuntament, es va obrir a la participació de comerciants i veïns afectats rebent diferents suggeriments i demandes, sobretot relatives a facilitar el pas de vehicles, tant de càrrega i descàrrega de mercaderies com de persones que realitzen les seues compres. Per aqueix motiu, es permetrà el pas de vehicles particulars que vagen a realitzar les seues compres en els comerços de la zona, en horari de 6.00h a 13.00h, i s'habilitaran entre nou i deu places d'aparcament al carrer Sant Benet únicament per a aquest fi.

En el cas dels vehicles comercials de càrrega i descàrrega s'autoritzarà el pas de 6.00h a 11.00h de dilluns a dissabte. Els residents en la zona que compten amb gual d'estacionament rebran una targeta on se'ls autoritzarà el pas i podran accedir en qualsevol moment, a una velocitat reduïda. A més, s'habilitaran vint places més d'aparcament en l'avinguda València i l'Ajuntament estudia poder instal·lar un nou aparcament de 3.000 metres quadrats al carrer Irta. Totes aquestes mesures entrarà en vigor el 19 de juny.

La regidora de Policia i Turisme, Selene Blázquez, ha valorat que "hem escoltat la major part de les demandes dels establiments i veïns de la zona i pensem que hem arribat a una solució que beneficia a tots, d'una banda als establiments i, per una altra, a les terrasses. A més, comptar amb eixos carrers totalment per als vianants, tots els dies des de les 13.00h, contribuirà augmentar la sensació de seguretat i augmentar la mobilitat de veïns i visitants".

Altres mesures paral·leles que s'adoptaran per a garantir l'adaptació a aquestes modificacions seran el trasllat de contenidors, eliminant l'ús dels contenidors subterranis de la zona i es garantirà la higiene dels espais que ocupen, realitzant la recollida i neteja dues vegades al dia.

A més, està previst que s'instal·len senyals i cartells en diferents punts del municipi en diferents idiomes per a indicar aquestes modificacions. També es delimitaran les zones destinades a terrasses i es marcarà el paviment per a indicar el sentit de circulació dels vianants.

"Aquesta nova situació ens exigeix cedir i realitzar un esforç per part de tots. Amb aquestes mesures garantim que es complisca el distanciament i, al mateix temps, permetem l'activitat econòmica, tant per a comerços com per a establiments d'hostaleria", ha destacat l'Alcalde Francisco Juan.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar