elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avancen les obres del nou parc i zona verda d'Alcalà de Xivert

Avancen les obres del nou parc i zona verda d'Alcalà de Xivert
  • Es fan treballs de condicionament del terreny i pavimentació, construcció de banys públics, es dissenya el castell de jocs en el qual tindrà protagonisme el patrimoni local i es projecta la segona fase d'actuació

MÉS FOTOS
Avancen les obres del nou parc i zona verda d'Alcalà de Xivert - (foto 2)
Avancen les obres del nou parc i zona verda d'Alcalà de Xivert - (foto 3)

Les obres de construcció del nou parc i zona verda d'Alcalà de Xivert, situat al carrer Ferrocarril, al costat del camp de futbol i l'accés sud de la localitat, segueixen a bon ritme. En les últimes setmanes s'ha aplanat i emplenat el terreny i actualment s'està compactant per a començar amb la delimitació de les zones enjardinades, així com dels espais pavimentats, construcció de voreres, etc. per a les zones que acolliran elements com els aparells cardiosaludables, bancs o pèrgoles. També està finalitzant la construcció d'uns nous banys públics que donaran servei als usuaris del parc. Al mateix temps, es treballa, per part dels Serveis Tècnics Municipals, en el disseny del gran castell de jocs, que se situarà en un espai central del parc i que reunirà diversos elements lúdics i d'exercització per a xiquets i xiquetes. Precisament, el disseny d'aquest espai té molt en compte diversos elements del patrimoni local per a donar-los un especial protagonisme.

També s'està projectant la segona fase d'actuació a dur a terme en la part posterior del terreny, més pròxima a la via del ferrocarril, amb noves zones destinades al descans, esportives, lúdiques i d'oci destinades a totes les franges d'edat però enfocades, sobretot, a fomentar el contacte dels més menuts amb la natura.

Aquest nou parc i zona verda d'Alcalà està pensat com un espai de convivència, amb espais destinats a diferents grups de població i la seva gran extensió permet apostar per la plantació d'espècies tradicionals mediterrànies, propiciant un pulmó verd dins del nucli urbà.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que "com ja diem des de la redacció del projecte, és una prioritat incorporar al nostre municipi zones a l'aire lliure que, com aquesta, suposen un atractiu més i milloren la qualitat de vida dels nostres ciutadans".

Pujar