elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avança la redacció del Pla de Revitalització-REVIU Alcalà de Xivert

Avança la redacció del Pla de Revitalització-REVIU Alcalà de Xivert
  • L'empresa encarregada analitza l'evolució urbanística i demogràfica del nucli d'Alcalà per a obtindre una radiografia real de la població

L'empresa encarregada de la redacció del Pla de Revitalització-REVIU Alcalà de Xivert està realitzant un estudi complet de l'evolució demogràfica i urbanística de la localitat amb la finalitat d'aconseguir una radiografia completa del nucli d'Alcalà, que permeta així determinar les accions a aplicar per a impulsar-lo social i econòmicament. Els encarregats de la redacció s'estan basant en fonts oficials (PGOU, cadastre, fotos històriques, etc.) completant la informació amb dades més específiques com a llicències urbanístiques, registres de remodelació de façanes o vehicles matriculats. També s'estudien els recursos econòmics amb els quals compta el nucli d'Alcalà, com el polígon industrial El Campaner, el teixit comercial existent o el potencial turístic lligat al patrimoni històric i natural i s'han analitzat les infraestructures i serveis municipals, determinant que existeix una gran oferta en equipaments i un dèficit en zones verdes -que quedarà solucionat amb la pròxima construcció del nou parc i espai de convivència en el camí Ferrocarril-.

La redacció de REVIU Alcalà de Xivert continuarà avançant amb instruments de participació, perquè les associacions locals, veïns i veïnes i grups municipals puguen expressar les seues necessitats i suggeriments. La previsió és que el pla puga estar finalitzat a mitjan any per a i poder anar aplicant les mesures que propose.

L'Alcalde Francisco Juan i el regidor d'Urbanisme, Miguel Martorell, es reunien recentment amb els tècnics encarregats destacant que "és fonamental aconseguir la implicació d'altres administracions perquè totes les mesures previstes puguen aplicar-se progressivament".

Pujar