elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes de l'IES Serra d'Irta continuen amb la recollida voluntària de residus a les platges d'Alcossebre

Alumnes de l'IES Serra d'Irta continuen amb la recollida voluntària de residus a les platges d'Alcossebre
  • La Regidoria de Medi Ambient ha coordinat la recollida facilitant guants i bosses i informant sobre la importància de fomentar hàbits sostenibles amb el medi ambient

60 alumnes i alumnes de l'IES Serra d'Irta, integrats en el programa de voluntariat VOLUNTIRTA, han donat avui continuïtat a les accions de recollida de residus a les platges, després del pas del temporal Glòria, amb una jornada de neteja a la platja de Les Fonts. Per part de la Regidoria de Medi Ambient, se'ls han facilitat guants i bosses i, posteriorment, s'han traslladat els residus recollits per al seu corresponent tractament. A més, personal especialitzat els ha informat sobre l’impacte negatiu dels residus plàstics en el medi ambient i sobre la importància de practicar hàbits sostenibles: reciclar, reduir i reutilitzar.

La jornada, que ha comptat també amb la participació de quatre docents, ha servit perquè els alumnes i les alumnes participants hagen pogut reflexionar sobre les accions beneficioses per a la comunitat, els efectes del canvi climàtic o com repercuteix l'ús de plàstics en la naturalesa. Per part del professorat s'ha valorat de forma molt positiva la jornada ja que "a través d'aquesta jornada d'educació ambiental i de servei a la comunitat, els alumnes i les alumnes s'han conscienciat i, sobretot, han actuat".

Per part de l'Ajuntament, el regidor de Serveis i Medi Ambient, Juan Carlos Barceló, ha agraït "a tots els participants que hagen contribuït a seguir netejant la nostra costa de la gran quantitat de residus que ens ha portat el temporal" i ha valorat l'activitat com "una mostra de la col·laboració i comprensió que estem trobant en la ciutadania, davant els danys que ha patit la nostra costa que, a poc a poc, va recuperant-se".

Pujar