27 de setembre de 2020 27/9/20

Alcossebre guanya espai per a vianants i bicicletes a primera línia de platja

Alcossebre guanya espai per a vianants i bicicletes a primera línia de platja - (foto 1)

    Ja està pràcticament finalitzada l'obra del nou carril ciclopeatonal davant de la platja del Carregador d'Alcossebre que ha suposat un canvi notable a la zona, passant es de ser un espai pel qual circulaven els vehicles a un carril delimitat per dues zones de paviment asfàltic amb un color diferenciat: una més ampla i de color albero per al pas de vianants i una altra de color verd per a bicicletes. D'aquesta manera, es compleix amb amb els criteris de mobilitat i sostenibilitat marcats per organismes oficials que imposen limitar l'ús de vehicles a primera línia de platja, per mantenir distintius de qualitat com les banderes blaves.

    Per solucionar la problemàtica que suposa on ubicar els vehicles amb què moltes persones es desplacen fins a la platja, l'obra s'ha completat condicionant una nova zona d'aparcament davant del passeig que serà d'ús totalment lliure. S'han senyalitzat les places d'aparcament, així com una xicoteta rotonda per regular el trànsit -ja que, en construir-se la zona de ciclopeatonal, els vehicles ja no podran dirigir-se cap al barranc de la Coloma-.

    L'Alcalde Francisco Juan ha insistit que "és una prioritat adequar tot el front litoral, completant les zones que encara no són de vianants, amb la finalitat d'estendre un gran passeig per a vianants que vagi des del far fins Capicorb". Juan ha explicat que "en el cas del Carregador, per a les persones que s'hagen de desplaçar fins a la platja en el seu vehicle, han de disposar de l'aparcament per poder estacionar". Aquestes obres han tingut un cost de 49.994 euros.

    Pujar