elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà de Xivert ratifica la seua adhesió al Pla Convivint per a comptar amb un recurs assistencial de 24 hores

Alcalà de Xivert ratifica la seua adhesió al Pla Convivint per a comptar amb un recurs assistencial de 24 hores
  • L'Ajuntament haurà de realitzar la tramitació i supervisió de les obres per a construir una primera planta en l'edifici municipal de la Unitat de Respir Familiar

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha ratificat, a través del ple, la sol·licitud d'adhesió al Pla d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana 2021-2025, el Pla Convivint, per a fer possible d'un Centre de Dia i Centre de Nit que donarà assistència 24 hores a persones majors i dependents de la localitat. Una vegada tramitada aquesta sol·licitud, el consistori haurà de sol·licitar la delegació de competències per a fer-se càrrec de la tramitació i supervisió de l'obra. L'actuació, que ja compta amb el projecte tècnic i la memòria econòmica elaborats pels Serveis Tècnics Municipals, està valorada en 494.067 euros i consistirà en la construcció d'una primera planta en l'edifici municipal de l'actual Unitat de Respir Familiar, en la qual se situarien 11 habitacions dobles amb bany, 2 banys comuns i 2 sales de servei exigides per la normativa per a aquesta mena d'instal·lacions.

El Pla Convivint funciona de manera anàloga al Pla Edificant: la Generalitat Valenciana assumeix el cost econòmic de l'actuació mentre que l'Ajuntament s'encarrega de tota la tramitació (redacció de projectes, licitació, adjudicació i supervisió de l'obra) L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ja va presentar al març de 2020, davant la Direcció General d'Infraestructures, una proposta per a construir una planta en l'edifici de la Unitat de Respir Familiar, convertint-se així en una residència de xicotet format que pogués cobrir el dèficit de places residencials en la localitat. Ja en aquell moment, per part de la Generalitat Valenciana, es va valorar la idea com molt positiva i, en presentar-se el Pla Convivint el mes d'abril passat, es va comprovar que, efectivament, la Generalitat havia inclòs aquesta infraestructura dins de les actuacions a realitzar.

L'Alcalde Francisco Juan destacava que “per part de l'Ajuntament, estem realitzant tots els tràmits amb la màxima rapidesa i esperem la mateixa diligència per part de la Generalitat ja que ens interessa que aquesta infraestructura siga una realitat com més aviat millor”.

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament aprovava suplementar tres partides ja existents, amb romanents de tresoreria, per a afrontar diverses despeses. En concret, 10.000 euros per a mobiliari urbà; 10.000 euros per a manteniment de platges i 24.000 euros per a assumir el lloguer de les carpes exteriors que s'han instal·lat en els centres de salut, dins de les accions de prevenció del COVID-19, i que s'utilitzen per a qüestions com la vacunació o l'obtenció de mostres per a les proves PCR. També amb càrrec a romanents, s'ha creat una nova partida i s'ha dotat amb 25.000 euros per a la compra del material per al futur Casal Jove de Alcossebre- actualment en construcció-. El material consistirà en jocs de taula, material informàtic, jocs d'entreteniment i per a fomentar diferents capacitats, televisions, pantalles o altaveus.

Pujar