elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà de Xivert elabora un pla de revitalització del municipi

Alcalà de Xivert elabora un pla de revitalització del municipi
  • L'objectiu de l'ajuntament és evitar la degradació d'espais, promoure la recuperació d'habitatges o dinamitzar sectors econòmics locals

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre treballa ja en la redacció i aplicació del Pla de Revitalització Integral d'Alcalà de Xivert, amb l'objectiu d'analitzar analitze l'estat actual del municipi, pel que fa a aspectes relacionats amb demografia, despoblació, actuacions urbanístiques a realitzar per a evitar la degradació d'espais, promoure la recuperació d'habitatges o dinamitzar sectors econòmics locals. L'empresa El Fabricante de Espheras, amb àmplia experiència en l'elaboració d'aquesta mena de plans i especialistes en regeneració urbana i regeneració de patrimoni, serà l'encarregada de redactar el Pla. Dins del primer procés de diagnòstic, s'analitzaran dades tècniques i es definiran àmbits d'actuació per a, a continuació, promoure diferents processos de participació ciutadana a través dels que sumar propostes i recollir les principals preocupacions de la població. Finalment, es definiran mesures a aplicar i s'elaborarà un cronograma per a aplicar-les. Aquest procés es realitzarà durant els pròxims vuit mesos.

"La recuperació econòmica i social d'un municipi no passa només per l'actuació en un sol àmbit sinó que es tracta de promoure accions transversals, que reunisquen l'urbanisme, la recuperació patrimonial o el comerç i pensem que era necessari un pla ambiciós i complet com serà aquest per a aconseguir-lo", ha explicat l'Alcalde Francisco Juan, que ha recordat que "la despoblació és un dels temes que més ens preocupen, sobretot pels problemes que porta associats, com el deteriorament d'habitatges. Hem insistit a la Diputació i la Generalitat Valenciana perquè tinguen en compte al nostre municipi en l'aplicació de polítiques contra la despoblament i pensem que, a través d'aquest pla, podrem fixar quines solucions són les que ens poden vindre millor".

A l'hora de redactar el Pla, es tindran en compte altres plans especials amb els quals ja compta el municipi com el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible o el Pla Estratègic de Turisme.

Pujar