3 de juny de 2020 3/6/20

Alcalà de Xivert celebra la presentació de festers donant relleu a la història i patrimoni locals

Alcalà de Xivert celebra la presentació de festers donant relleu a la història i patrimoni locals - (foto 1)
  • Avui se celebra el tradicional Pregó de Festes pels carrers d'Alcalà, amb la participació dels festers 2018 i 2017

MÉS FOTOS
Alcalà de Xivert celebra la presentació de festers donant relleu a la història i patrimoni locals - (foto 2)
Alcalà de Xivert celebra la presentació de festers donant relleu a la història i patrimoni locals - (foto 3)

Alcalà-Alcossebre ja es troba immersa en les festes patronals, en honor a Sant Joan Baptista i al Sagrat Cor de Jesús, que ahir a la nit van viure un dels moments més especials, amb la presentació de la festera Aitana Holguín i els festers Alex Llopis i Didac Lavernia. L'acte, presentat pels joves de la localitat, Luis Gutiérrez i Katerina Parashchuck, es va celebrar, com és tradicional, a la plaça de l'Església, amb la façana de l'església parroquial com a fons i va girar entorn a l'orgull de la localitat per la seva història i el seu patrimoni, amb la projecció d'un vídeo en què els festers recorren la història de la localitat de la mà de diversos personatges ibers, musulmans i templers. També es presentava un vídeo promocional sobre la nova ruta monumental "L'Herència del Temple", el nou recurs turístic amb què compta la localitat per posar en valor i donar a conèixer el patrimoni del casc històric d'Alcalà.

Per l'escenari van passar també els festers i festeres de 2017 que van recordar els bons moments del seu regnat i van desitjar unes bones festes als seus successors i a tots els veïns.

L'Alcalde, Francisco Juan, en el seu discurs, va destacar que "el motor per fer que aquest poble compleixi tots els seus somnis, i els vostres, ja està en marxa i no hem de parar-lo sinó donar-li major impuls i per això fem falta tots". Representants de municipis de la comarca i de la Diputació Provincial van obsequiar amb diferents detalls als festers.

Les festes continuaran fins al 9 de setembre i aquesta tarda celebra un altre dels actes més destacats: el tradicional Pregó de Festes que començarà, a partir de les 19.00 hores, des del Passeig Herois de Marroc.

Pujar