29 d’octubre de 2020 29/10/20

Alcalà va celebrar el Pregó i un multitudinari Tombet de Bou

Alcalà va celebrar el Pregó i un multitudinari Tombet de Bou - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Alcalà va celebrar el Pregó i un multitudinari Tombet de Bou - (foto 2)
  Alcalà va celebrar el Pregó i un multitudinari Tombet de Bou - (foto 3)
  Alcalà va celebrar el Pregó i un multitudinari Tombet de Bou - (foto 4)

  Alcalà va celebrar ahir diumenge el tradicional Pregó amb la participació d'unes vint associacions, entitats culturals i folklòrics principalment locals però també arribats des d'altres municipis. La comitiva donava inici a l'avinguda Herois del Marroc per recórrer bona part del nucli urbà fins arribar a la plaça de l'Església. A més, l'acte va comptar amb l'actuació del grup ScuraPlats i tancava amb les carrosses ocupades per les Festeres 2016 i els Festers i Festeres 2017.

  Després del pregó, l'ambient festiu es traslladava al pati del CEIP El Campanar per celebrar el sopar popular del Tombet de Bou. Es van repartir 1.500 racions cuinades per l'associació Custom Maestrat, que es van degustar en les taules i cadires habilitades per l'Ajuntament. En la preparació de l'acte, col·laboraven com és habitual l'Associació d'Ames de Casa. La nit comptava amb el ball amenitzat per l'Orquestra Atalaia com a colofó.

  Aquest matí ha tingut lloc el primer acte de "Bous per la Vila" i aquesta vesprada la inauguració de l'exposició de treballs de les Ames de Casa i de l'Associació de Bolilleres i els festers i festeres han realitzat el recorregut en calessa entrant a la plaça de toros, per presidir la primera tarda del Concurs de Ramaderies. A la nit, se celebrarà la Serenata al Patró, amb l'Associació Musical Santa Cecília d'Alcalà de Xivert.

  Pujar