27 d’octubre de 2020 27/10/20

Alcalà-Alcossebre sol·licita a la Conselleria l'ampliació de l'ambulància de SVB a 24 hores

Alcalà-Alcossebre sol·licita a la Conselleria l'ampliació de l'ambulància de SVB a 24 hores - (foto 1)

    L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l'ampliació a les 24 hores del servei d'ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb què compta la localitat. A la carta, l'alcalde Francisco Juan explica "la preocupació que es viu al municipi per comptar únicament amb una ambulància de SVB durant 12 hores" i incideix que, en determinades èpoques de l'any, com l'estiu, la població es multiplica i "amb aquest servei és impossible cobrir totes les demandes d'atenció que exigeixen els nostres veïns i visitants". Com a agreujant, aquesta ambulància realitza habitualment assistència en cas d'accidents de trànsit o trasllats a centres hospitalaris, donant així suport a les SAMUS de Torreblanca i Vinaròs, restant-li així disponibilitat al municipi.

    L'alcalde explica, a més, que "coneixem les constants demandes que, sol·licitant una ampliació del servei, es realitzen per part dels coordinadors del Servei d'Emergències 112, en considerar que el servei de 12 hores resulta insuficient".

    La carta va ser enviada el passat 28 de juny a la Direcció General d'Assistència Sanitària de la Conselleria Sanitat Universal i Salut Pública sense que, de moment, s'haja rebut resposta. Per part de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre, ja es va sol·licitar repetidament la dotació d'una ambulància SAMU a la localitat però, finalment, la Generalitat va decidir ubicar-la a Torreblanca, tot i comptar amb una altra dotació més propera a Orpesa.

    Pujar