19 de gener de 2021 19/1/21

Alcalà-Alcossebre s'avança a la normativa amb l'aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Alcalà-Alcossebre s'avança a la normativa amb l'aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible - (foto 1)
  • L'Ajuntament aposta per comptar amb aquest Pla encara que la normativa només ho exigeix a municipis de més de 20.000 habitants

L'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha donat avui llum verda a l'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) avançant-se així al que exigeix ​​la normativa en aquest tipus de plans, ja que únicament s'exigeix ​​la seua aprovació a municipis de més de 20.000 habitants. El punt s’ha aprovat per unanimitat.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que "tot i que no estàvem obligats a comptar amb un Pla de Mobilitat, hem tingut clar que haviem de treballar per tenir-lo en vigor com més prompte millor: d'una banda, per saber en què ha de millorar el nostre municipi a nivell de mobilitat i transport i també perquè amb aquest PMUS podrem optar a projectes importants per a la millora d'infraestructures". La redacció del Pla s'ha finançat a través de recursos municipals i de el programa operatiu FEDER amb fons europeus.

Dins de les qüestions que aborda el PMUS, es troben l'ordenació viària, el foment de zones bicicletes i de vianants, la promoció de l'ús de transport públic i de cotxes elèctrics o la distribució de zones d'aparcament. En el seu procés d'elaboració, s'ha seguit un ampli procés de participació ciutadana, amb reunions sectorials, enquestes i formularis online per afavorir que els veïns de la localitat pogueren aportar les seues propostes i reflectir els seus hàbits pel que fa a la mobilitat.

L'Alcalde ha completat afirmant que "el nostre objectiu és anar implantant, de forma progressiva, les propostes i actuacions que recull aquest PMUS. De fet, en el pressupost 2020 ja tenim en compte projectes com la connexió amb carrilbici i ciclocarrer de la zona educativa i la zona esportiva d'Alcalà".

Pujar