elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalà-Alcossebre posa en marxa un centre comercial digital per a augmentar la capacitat de negoci dels comerços locals

Alcalà-Alcossebre posa en marxa un centre comercial digital per a augmentar la capacitat de negoci dels comerços locals
  • L'Associació d'Empresaris Alcalà-Alcossebre el gestionarà amb el suport de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre

Alcalà-Alcossebre ha començat a treballar en la posada en marxa d'un centre comercial digital que permetrà realitzar vendes online als establiments locals, de tota mena de productes i serveis, a través d'un espai web o marketplace. L'Associació d'Empresaris d'Alcalà-Alcossebre gestionarà la seua posada en marxa, desenvolupament i manteniment, a través d'una empresa especialitzada que compta ambexperiència en iniciatives similars en localitats de Catalunya i Comunitat Valenciana. Per part de l'Ajuntament, es recolzarà econòmicament la iniciativa perquè, dins del primer any, tots els establiments locals interessats puguen adherir-se sense cap cost econòmic. La iniciativa inclourà formació específica perquè els comerços puguen familiaritzar-se amb els entorns digitals, així com assistència tècnica i promoció i publicitat. Cada establiment o empresa oferirà els seus productes de manera individual, amb autonomia en la gestió de productes, preus i promocions i la plataforma comptarà amb possibilitat de pagament virtual i enviament del producte a través d'una empresa logística.

L'objectiu és que la plataforma puga a entrar en funcionament a la primavera de 2021 i, per a això, en les primeres setmanes de gener començaran a realitzar-se accions informatives per a difondre la iniciativa entre els establiments locals, tant si formen part de l'Associació com si no.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “es tracta d'una alternativa perquè els comerços de la localitat puguen augmentar la seua capacitat de negoci ja que disposaran d’un aparador i des d’Alcalà-Alcossebre, podran oferirels seus productes a tot el món” i ha recordat “la col·laboració estreta i necessària entre l'Ajuntament i l'Associació d'Empresaris d'Alcalà-Alcossebre”. El president de l'Associació, Jesús Sanmartín, ha explicat que “aquest projecte va començar a gestar-se en 2017, a través d'unes jornades en les quals s'explicava aquest tipus d'iniciatives; a l'octubre de 2019 vam tindre un primer contacte amb les empreses locals explicant-ho i ha sigut durant aquest 2020 quan finalment el posem en marxa, tenint en compte que cada empresa tindrà el seu temps per a desenvolupar-lo, donant facilitats tant per a les que ja tenen presència digital com per a les que no”.

Pujar